STICHTING NEW VENTURE

Tien veelbelovende startende ondernemers ontvangen prijs


- PERSBERICHT -

Amsterdam, 27 maart 2003

.Niveau van inzendingen voor New Venture 2003 blijkt uitstekend. PRIJSUITREIKING BELOONT DE BESTE INNOVATIEVE STARTERS OP HAALBAARHEID

IDEE

Vandaag vond de tweede prijsuitreiking van New Venture 2003 plaats in het nieuwe, innovatieve hoofdkantoor van ING Groep te Amsterdam. Tien deelnemers aan deze ondernemingsplanwedstrijd wonnen een aanmoedigingsprijs van 1000 euro en een geïnteresseerd oog van de jury, bestaande uit vooraanstaande investeerders. De winnende haalbaarheidstesten variëren van een solarium voor onder de douche tot een gepatenteerd product dat de betrouwbaarheid van electriciteitscentrales vergroot.

Maar liefst 118 ondernemers-in-spe hebben gedurende de afgelopen maanden hun innovatieve idee onderworpen aan een haalbaarheidstest. Dit is de fase waarin de toekomstige ondernemers nader ingaan op klanten, concurrenten, partners en realiseerbaarheid van hun idee.

Opvallend noemde de jury het niveau van de inzendingen. .In het huidige economische klimaat wordt het kaf kennelijk van het koren gescheiden., vertelde een jurylid na beoordeling van de inzendingen. Daarbij wordt gedoeld op het feit dat in deze tijden alleen goede innovatieve business ideeën een serieuze kans maken op financiering en daarmee succes.

Technologie
Gezien het innovatieve karakter van New Venture stoelt de meerderheid van de haalbaarheidstesten op een nieuwe technologie. Met name de stijging van het aantal deelnemers uit de life sciences en nanotechnologie valt op. Een duidelijk signaal dat het stimuleringsbeleid van de Nederlandse overheid om in deze sectoren meer bedrijvigheid te creëren, werkt.
Daarbij zijn maar liefst 54 deelnemers afkomstig uit de hogere onderwijsinstellingen. New Venture speelt een steeds grotere rol in de transfer van kennis vanuit wetenschap naar bedrijfsleven en werkt met onderwijsinstellingen aan verbeterde curricula op het gebied van ondernemerschap.

And the winners are:

De GEARBOX
De GEARBOX is een nieuw en innovatief aandrijfsysteem voor de fiets waarbij het schakelsysteem is geïntegreerd in de kettingkast.

1on1
De 1on1 is een hoorhulpmiddel voor iedereen die in een rumoerige omgevingen moeite heeft gesprekken te volgen.

Met de Klick-N-Go Golf Trolley kan de golfer met een simpele handbeweging zijn/ haar golftas ongeacht het formaat, stabiel aan de golftrolley bevestigen.

Mobiel stralen en coaten van vangrails.
Het mobiel stralen en coaten van vangrails.

Coolgrip
Bij golf is een goede en ontspannen handgreep zeer belangrijk. Coolgrip is een indicator die aangeeft dat je te hard in de grip knijpt.

Intra Scan
Het op de markt brengen van een gepatenteerd product dat de betrouwbaarheid van electriciteitscentrales vergroot.

Sunshower
Sunshower is een solarium voor onder de douche Deze manier van bruinen is veiliger, hygiënischer en neemt minder ruimte in beslag.

Nanofill-systems
Electrospray apparaat voor gecontroleerd doseren van (sub)nanoliters reagentia met behoud van stabiliteit van antilichamen en enzymen.

Power Take Off B.V.
In vrachtwagens worden door middel van Power Take Off's (PTO's) secundaire systemen aangedreven door de hoofdmotor. Door middel van een unieke CVT-unit met nieuw ontwikkelde software, zijn wij erin geslaagd om een PTO te ontwikkelen die elk gewenst constant toerental kan garanderen (CS-PTO).

PD-Online
Diagnostisch instrument waarmee partiële ontladingen in vermogenskabels kunnen worden gemeten en gelokaliseerd, waarbij de kabel in bedrijf kan blijven.

De wedstrijd
New Venture 2003 stelt iedereen met een innovatief idee in staat een ondernemingsplan te schrijven en zo een eigen bedrijf te starten. De wedstrijd heeft ten doel ondernemersklimaat en innovatie in Nederland een flinke impuls te geven.
Met een totaal aan vrij besteedbaar prijzengeld van 100000 Euro kunnen de winnaars naast gratis advies van top-ondernemers rekenen op een aanzienlijke financiële ondersteuning van hun nieuwe bedrijf. Het unieke concept van New Venture wordt ondersteund door de top van het Nederlandse bedrijfsleven, het Ministerie van Economische Zaken en alle Nederlandse universiteiten.

Innovatie
New Venture richt zich op .echte. starters . in de pre-seed fase . met een innovatief idee. Met innovatief wordt bedoeld dat het idee in een nieuwe behoefte voorziet of een bestaande behoefte op een andere manier bevredigt. Tijdens de wedstrijd worden de ideeën in drie ronden getoetst op hun innovatieve karakter en de haalbaarheid ervan. Aan het eind van elke ronde worden de ideeën c.q. plannen van de deelnemers beoordeeld door een deskundige jury van vooraanstaande Venture Capitalists en Informal Investors.

Coaching
New Venture biedt de deelnemers, naast het bedrag aan prijzen, gratis intensieve één-op-één coaching en advies. Bijna 200 professionals van twintig top-ondernemingen, waaronder ING, Shell, TNO, Essent en Randstad, begeleiden de deelnemers met algemene en specialistische adviezen. Daarnaast participeren de partners uit het bedrijfsleven tijdens seminars om de deelnemers optimaal te begeleiden op hun weg van .idee naar BV..

- EINDE BERICHT -
Achtergrondinformatie
New Venture is in 1998 opgericht door McKinsey & Company en wordt georganiseerd door de Baak, Management Centrum VNO-NCW.

New Venture 2003 wordt onder andere mogelijk gemaakt door: ABN AMRO Bank, Allen & Overy, Boer & Croon, Douwe Egberts, Essent, Gasunie, McKinsey & Company, ministerie van Economische Zaken, Océ, Randstad Holding, Shell Nederland, TNO, VNO-NCW, Wolters Kluwer, de Baak, PCM en Intermediair.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met New Venture 2003
Claire Arens, Projectleider
E-mail: c.arens@debaak.nl
Tel. 06-51701379

27 mrt 03 18:01

Deel: ' Tien veelbelovende startende ondernemers ontvangen prijs '
Lees ook