Ingezonden persbericht


Kartoesj presenteert speciaal lied over dit evenement

't Kanón van 't Balkón: vastelaovend in de puurste vorm!

Sittard - Op zaterdag 9 februari vindt voor de tiende keer in successie 't Kanón van 't Balkón plaats. Een urenlange gevarieerde artiestenparade, opnieuw gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen, loodst Sittard de drie dolle dagen in. De organisatie is in handen van sjtadskapel 't Trumke en 't Tröötje uit Sittard. Het evenement neemt een prominente plek in op het programma van de 'Zittesje vastelaoves-6-daagse'.

Vanaf 16.55 uur tot even na middernacht doet het feeërieke balkon van het historische pand 'de Kroon' aan de Sittardse Markt weer dienst als podium voor een keur aan artiesten. Op de Markt is een tweede podium gebouwd. De succesformule, veel regionale artiesten en bekende toppers van buiten Sittard, blijft gehandhaafd. Al jaren genieten vastelaovesvierders uit de hele provincie en de euregio van een unieke sfeer. Die is eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Als je tussen de mensen in staat, beleef je vastelaovend in de puurste vorm! Dit komt mede door de vele speciale lichteffecten, vuurwerk, confettikanonnen (waarvan twee stuks zo'n vijfentwintig meter hoog kunnen schieten!) met maar liefst ruim honderd kilo confetti, de historische gevels en de donkere hemel. Talloze verrassingen staan garant voor een unieke beleving van de eeuwenoude Sittardse vastelaovend!

't Kanönke
Het programma start opnieuw met 't Kanönke, de junior editie, speciaal voor en door kinderen. Jazz dans Limbricht en Jazz Dance Swentibold verzorgen de dans bij optredens van de nummers 1 tot en met 3 van het KVL, waaronder uiteraard basisschool Sint Petrus, de nummers 1 tot en met 4 van het TVK, diverse basisscholen, Tristan Jessen, de Zittesje kènjerkapel en Lisa & Max. De jeugd telt mee!

Rond 19.00 uur speelt de Marottekapel en aansluitend klinken kamerschoten als startsein voor de artiestenparade. Natuurlijk zijn de vier Marotteschlagers van dit seizoen te horen. Medleys door Sittardse artiesten worden afgewisseld met optredens van Kartoesj, Beppie Kraft, Cyrille Niël, Paul-Jean en Christel en diverse schlagers uit omliggende kerkdorpen en buurten. Kartoesj schreef speciaal voor dit evenement een nummer, dat deze avond voor de eerste keer te horen is.

Het officiële startschot voor de Sittardse vastelaovend wordt gegeven door stadsprins Paul II van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd om elf minuten over elf uur en gaat gepaard met kanongebulder, heel veel confetti, een lichtspektakel en andere showelementen. Ook dit jaar overhandigt burgemeester Sjraar Cox onmiddellijk hierna de sleutel van de stad aan de stadsprins. De eerste burger vertrouwt daarmee de macht over de stad toe aan Paul Francken. Die viert dat door direct LVK-finalist Cyrille Niël zijn schlager 'Höb geer ouch zo'ne zin?' te laten zingen. Een concert van Mit de Trööt in de Gööt laat het publiek sjoenkelen en swingen tegelijkertijd. In het programma zitten nog enkele verrassingen.

Voor de laatste nieuwtjes volg je het evenement via Twitter: @KanónBalkón.

Deel: ' Tiende editie 't Kanón van 't Balkón in Sittard '
Lees ook