=========== PERSBERICHT ===========

TIENDE kuurweek voor ME-/CVS-ers in THERMAALBAD ARCEN bv

In maart 1999 wordt de tiende kuurweek voor ME-/CVS-ers georganiseerd in Thermaalbad Arcen bv. Dit wordt het derde jaar van het bestaan van deze kuurweken. Deze kuurweken te Arcen zijn slechts 1 van de weinige mogelijkheden voor mensen met Chronische Vermoeidheids Ziekte om "er eens uit te zijn". Het kuurprogramma omvat RUST, BADEN, MASSAGES en VOEDING. In mei 1997 gingen we met 5 ME-ers met de eerste kuurweek van start. De eerste twee jaar was het allemaal nog een beetje experimenteel en informeel. Deze tiende kuurweek in maart is een Jubileumkuurweek. Enerzijds vanwege het feit dat deze tiende keer natuurlijk gevierd moet worden en omdat we in 1999 reeds het derde jaar ingaan. Anderzijds omdat we in 1999 op een formelere wijze gaan werken. Vanwege de groeiende populariteit van de kuurweken moest eveneens gekozen worden voor een andere en wat formelere opzet dan in 1997 en 1998 het geval was. Zodat meer mensen tegelijk van deze kuurweken kunnen profiteren. Van grote betekenis is echter ook dat de kuurarts, mevrouw Masek, nu bij het projekt betrokken is geraakt.

- Er is nu een intake en een outtake van de kuurarts van het kuurcentrum, mevrouw Masek. De bedoeling is dat zij de effectiviteit van het kuren als therapeutische mogelijkheid gaat registreren

- Zij heeft de medische supervisie over de fysiotherapeutische behandelingen in het kuur-centrum van het Thermaalbad Arcen

- Het kuurdiner wordt voortaan in restaurant "de Kloosterhoeve" geserveerd en wordt bereid door een dieetkok

- Er worden voor het verblijf voortaan 3 bungalows gehuurd in plaats van 1, zodat er voor meer mensen verblijfsaccommodatie is

- Neeltje van der Kooi, natuurgeneeskundig therapeut, doet de koordinatie van het geheel en de begeleiding van de kuurgasten. Zij wordt daarbij geassisteerd door twee ex- kuur-gang(st)ers, Jose Bernardt en Janneke van Loo. Zij kennen het programma goed en hebben momenteel genoeg energie om iedereen met raad en daad bij te staan.

- Er wordt voortaan elk kwartaal zo'n kuurweek georganiseerd voor totaal 9 kuurgasten. In elk der bungalows treedt 1 van de hiervoor genoemde dames als gastvrouw op.

Deze formelere aanpak is noodzakelijk omdat er dan meer mensen tegelijk kunnen kuren. De betrokkenheid van de kuurarts is onder andere ook van betekenis voor de onderhandelingen met de diverse ziektekostenverzekeringen over de vergoedingen.

Uiteindelijk willen we bereiken dat het kuren als therapeutische methode wordt erkend. Wanneer op deze wijze de vergoedingsmogelijkheden kunnen worden verruimd, dan wordt dit kuren in de toekomst voor steeds meer mensen financieel mogelijk.

Kosten

De kosten voor de kuurweek in deze nieuwe opzet zijn f 1265,-(*) Dit bedrag is inclusief verblijf, maaltijden,consulten kuurarts, behandelingen, baden etc. (een termijnbetalingsregeling is mogelijk)

Planning kuurweken in 1999

26 maart t/m 2 april JUBILEUMKUURWEEK reeds volgeboekt met ex-kuurgangers op herhaling

14 mei t/m 21 mei. opgeven voor uiterlijk 1 maart 24 sept. t/m 1 okt. opgeven voor uiterlijk 15 juli 19 nov. t/m 26 nov. opgeven voor uiterlijk 15 september

informatie en aanmelding:

Praktijk voor Natuurgerteeskunde Neeltje van der Kooi Bessemerstraat 16 1097 AN, Amsterdam tel. 020-692.42.66 (speciaal voor ME-kuurprojekt donderdag van 10.00 tot 12.00 uur)

(*) Over de vergoedingsmogelijkheden wordt onderhandeld. Tot nu toe zijn de ervaringen niet slecht. Maar het kan beter.

Deel: ' Tiende kuurweek voor ME-/CVS-ers in thermaalbad Arcen '
Lees ook