Ingezonden persbericht


TIETOENATOR CORPORATION STOCK EXCHANGE BULLETIN 26 JUNE 2002 10.00 AM 1

(1)

TietoEnator verwerft 51% van SYKORA, gespecialiseerd in telco-specifieke IT oplossingen in Europa.

TietoEnator versterkt zijn positie als een van de marktleiders in IT service provisioning voor de telecom industrie door de acquisitie van 51% van de aandelen in de SYKORA Groep. De transactie omvat een akkoord voor de verdere overname in de toekomst waarbij TietoEnator 100% van het bedrijf verwerft. Sykora concentreert zich op network information en operations support systemen voor telecom en nutsbedrijven. Het bedrijf heeft vestigingen in zeven landen in Europa. De groep telt 125 werknemers en heeft een omzet van ongeveer EUR 5 miljoen.

De telecom sector is een van de sectoren waarop TietoEnator zich wereldwijd concentreert. Door de bundeling van de krachten met SYKORA , dat door zijn kernactiviteiten reeds een grote penetratie bekomen heeft in de kernactiviteiten voor de telecom, verwerft TietoEnator een goede basis voor het verder doorgroeien in de "solutions business" in Europa.

"Sykora´s internationale organisatie, zijn project delivery capaciteiten en de goede relatie met zijn klanten, maken van de SYKORA Groep een ideale partner voor TietoEnator in de expansie op de Europese telecom markt", zegt Pentti Heikkinen, President of Business Area Telecom & Media in TietoEnator.

" Het business model met TietoEnator als co-owner zal onze toewijding, de betrouwbaarheid en de technologische vernieuwing t.a.v. de klant verder ondersteunen, aspecten van de brand name waarvoor SYKORA gedurende 16 jaar stond. De steun van TietoEnator zal ons toelaten hoogkwalitatieve diensten te leveren in grote projecten met tier-one telecommunicatie operatoren in west en centraal Europa en het bedrijf zo doende verder te laten groeien.", zegt Thomas Sykora, CEO van SYKORA GmbH.

SYKORA heeft haar hoofdkantoor in Bühl, Duitsland, en is sterk vertegenwoordigd in Ostrava en Praag, Tsjechië . De andere vestigingen zijn in Slowakije, Polen , Verenigd Koninkrijk, België en Kazakstan. SYKORA's belangrijkste klanten zijn telecom operatoren in West en Oost Europa.

TietoEnator´s overeenkomst met SYKORA dient bevestigd te worden door de Czech Competition Authorities.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met :

TietoEnator, Pentti Heikkinen, President of Business Area Telecom & Media, tel. +358 9 862 60780, +358 400 438 611
TietoEnator, Timo Cavén, Vice President Telecom & Media, tel. +358 9 862 65500, +358 9 40 5057 303
SYKORAGroup, Thomas Sykora, CEO, tel. +49 7223 94740 ts@sykora.de

Met bijna 12.000 werknemers en jaarlijks 1.1 miljard EUR netto-omzet, is TietoEnator een leidinggevende leverancier van hoogwaardige IT diensten in Europa. TietoEnator specialiseert zich in consulting, het bouwen en hosten van business toepassingen voor zijn klanten in de digitale economie. De diensten van de Groep zijn gebaseerd op een combinatie van verregaande industrie specifieke expertise en het laatste nieuwe van de informatietechnologie. www.tietoenator.com

Met 125 werknemers in zeven Europese landen, is de SYKORA Group specialist in het leveren van IT diensten voor Network Inventory Systems en Operations Support Systems voor telecommunicatie- en nutsbedrijven in Europa. www.sykora.cz

TIETOENATOR CORPORATION

DISTRIBUTION
Helsinki Exchanges
Stockholm Stock Exchange
Principal Media

Bezoek http://www.waymaker.net voor meer informatie De volgende files zijn beschikbaar om te downloaden: http://www.waymaker.net/bitonline/2002/06/26/20020626BIT00300/wkr0001.doc http://www.waymaker.net/bitonline/2002/06/26/20020626BIT00300/wkr0002.pdf

Deel: ' TietoEnator verwerft 51% van SYKORA '
Lees ook