Ingezonden persbericht


Persbericht: Tijd Beursmedia neemt FirstQuote Stockdata over


Tijd Beursmedia, de elektronische uitgever van financiële informatie in de Benelux, heeft op 17 februari de volledige activiteit en het klantenbestand van FirstQuote Stockdata overgenomen. Met de overname van FirstQuote Stockdata wordt de leidinggevende positie van Tijd Beursmedia in de financiële dataverspreiding aanzienlijk verstevigd.

Tijd Beursmedia is reeds meer dan 15 jaar actief op de markt als financiële datavendor.Via diverse kanalen zoals print, internet, teletekst, 0900, i-mode, SMS, en televisie wordt financiële informatie als koersen, nieuws en analyses naar de eindgebruikers verstuurd. Producten die Tijd Beursmedia onder zijn consumerlabel in de Benelux voert zijn o.a. het realtime koersensysteem EuroBench Realtime Internet Streamer (ERIS) en EuroBench Download. Met meer dan 5.000 gebruikers is Tijd Beursmedia marktleider in dit segment van de markt.

Tijd Beursmedia is een 100-procent dochterbedrijf van Uitgeversbedrijf Tijd NV, de uitgever van de Vlaamse krant De Financieel-Economische Tijd. Daarnaast geeft Tijd ook beleggingsbladen en gespecialiseerde maandbladen uit en is het bedrijf ook actief via diverse financiële websites zoals Tijdnet en Eurobench.com. Tijd Beursmedia heeft een vestiging in Antwerpen en Amsterdam.
Danny Bresseleers, Directeur Tijd Beursmedia, over de overname:

"Door de overname van de activiteiten en het klantenbestand van FirstQuote Stockdata wordt TBM de absolute marktleider in de Benelux op het vlak van realtime dataverspreiding en downloading van slotkoersgegevens. Na de acquisitie van het klantenbestand van het Nederlandse DIC Data in 2002 is dit een volgende stap in de verder uitbouw van Tijd Beursmedia. De totale omzet in deze activiteit van TBM zal na de overname 4 miljoen euro bedragen. Daarnaast is TBM nog actief in de dataverspreiding voor media, financiële tussenpersonen of brokers. Het is voor TBM strategisch heel belangrijk om zijn marktaandeel te vergroten en zo voldoende kritische massa te verwerven voor een verder uitbouw van deze activiteit. Deze overname zal dit jaar reeds een positieve bijdrage leveren aan het resultaat van Tijd Beursmedia".

Neil Gibbons, Directeur van FirstQuote Stockdata:

"De sleutel van succes in het huidige economische klimaat zit hem in een reductie van de vaste kosten en een strikte kostenbewaking. Het overdragen van de activiteiten aan TBM zorgen voor de noodzakelijke kostendaling en toch wordt het niveau van dienstverlening en van data gehandhaafd. Dit is duidelijk een win-win situatie voor iedereen.

FirstQuote Stockdata is reeds decennia lang actief als dataleverancier. Zij leveren realtime koersinformatiesystemen (NDK) en historische data (Retriever) aan banken, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders, commissionairs en particulieren. Tot de klanten behoren gerenommeerde financiële instellingen en enkele duizenden professionele en particuliere beleggers.

FirstQuote Stockdata en Tijd Beursmedia zijn ervan overtuigd dat deze overname zal leiden tot een volledig aanbod van kwalitatief nog betere producten, zodat de klanten de unieke voordelen van beide bedrijven binnenkort kunnen ervaren.

Deel: ' Tijd Beursmedia neemt FirstQuote Stockdata over '
Lees ook