Tijdschrift Ode heet vanaf nu: The Optimist


ROTTERDAM, 20130422 -- Het internationale onafhankelijke opinietijdschrift Ode heeft een nieuwe naam: The Optimist. Vrijdag 26 april ligt het eerste nummer, de mei/juni editie, in de boekhandel.

The Optimist telt 100 pagina’s en is dus met 24 pagina’s een stuk dikker dan Ode. The Optimist verschijnt zes keer per jaar.

Nieuw is o.a. de rubriek Kroniek van de onderstroom, met daarin een zorgvuldig samengestelde selectie van de meest prikkelende opiniebijdragen uit andere internationale tijdschriften, websites of toespraken.

Een Optimist:
• weet veel, maar blijft nieuwsgierig;
• is pro-actief: ziet problemen (in de wereld of eigen wijk) en wil daar iets aan doen;
• is niet bang om een leidende rol te nemen: in het werk of als vrijwilliger op de school;
• neemt eigen gezondheid of persoonlijke ontwikkeling in eigen hand;
• heeft een omvangrijk sociaal netwerk, óók online en voelt zich thuis bij mensen met uiteenlopende interesses en achtergronden;
• is ‘wereldwijs’;
• is dwarsdenker en friskijker.

[Omslag eerste nummer The Optimist] In het omslagartikel staat oprichter Jurriaan Kamp – werkend vanuit het redactiekantoor in San Francisco – uitgebreid stil bij de betekenis van optimisme. ‘Optimisme is lang niet altijd leuk of blij en het heeft niets te maken met roze brillen’, stelt hij. ‘Optimisme is een grondhouding. Het is geen oordeel over de werkelijkheid, het is een uitgangspunt om met de werkelijkheid om te gaan. Op elk moment kun je besluiten dat je in de beste situatie bent om met een gegeven uitdaging om te gaan. Optimisme is het “ja” zoeken en vinden in elke situatie.”

De naamswijziging is onderdeel van een aantal innovaties. Zo legt The Optimist sterker de nadruk op cursussen en workshops, die online worden aangeboden rondom sprekers en thema’s uit het tijdschrift. Ook wordt gewerkt aan een vernieuwde website.Wenst u meer informatie over dit bericht of over The Optimist, bel dan met:

Marco Visscher, hoofdredacteur:
010 22 10 313.
Wilt u een exemplaar van The Optimist ontvangen, mail dan naar Caroline@theoptimist.nl

Deel: ' Tijdschrift Ode heet vanaf nu The Optimist '
Lees ook