Artis

Amsterdam, 27 augustus 2001

Persbericht

Tijger terug in Artis !

De tijger is weer terug in Artis! Afgelopen weekend (25/26 augustus) arriveerde de 12-jarige mannelijke Harimau uit Bristol Zoo. Vooruitlopend op de sloop van de Roofdierengalerij zijn onlangs al een aantal tussenmuren verwijderd om de dieren meer ruimte te geven. In de afgelopen jaren werden om dezelfde reden al een aantal grote katten aan andere tuinen afgestaan of na overlijden niet vervangen. De nieuwkomer uit Engeland heeft nu een zo groot mogelijke ruimte, bestaande uit een tweetal samengevoegde verblijven. Hij zit er voorlopig nog alleen. Vrij normaal voor tijgers, die ook in het wild nu eenmaal solitair door het leven gaan.

In april verloor Artis haar laatste tijger. Raspoetin was door zijn enorme gestalte en uitstraling een ware bekendheid in Artis, hij woonde er sinds 1986. Eerst samen met zijn vrouwtje Alexej die in 1998 overleed. Daarna met Emilia die begin van dit jaar op 14-jarige leeftijd stierf. Dit was voor Raspoetin vermoedelijk teveel. Hij ging zienderogen achteruit; hij was erg zwak en ziekelijk en op het laatst weigerde hij elk voedsel. Met pijn in het hart besloot Artis om Raspoetin verder lijden te besparen. Bij sectie bleek het hart typische ouderdomsverschijnselen te vertonen.

In de afgelopen jaren had Artis alleen Siberische tijgers. De nieuwe tijger behoort tot een andere ondersoort, de Sumatraanse tijger, die onze hulp op dit moment méér nodig heeft dan de veel grotere Siberische tijger. Op langere termijn hoopt Artis via de fok van deze ondersoort een bijdrage te kunnen leveren aan het Europese fokprogramma (EEP).Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ramona Pauwels, afdeling Communicatie, Artis. Tel. 020-5233534.Zoekwoorden:

Deel: ' Tijger terug in Artis '
Lees ook