Gemeente Tilburg


2-2-99

Tilburg etappeplaats Ronde van Nederland 1999

Tilburg is op dinsdag 24 augustus aankomstplaats van de eerste etappe, Gouda - Tilburg, in de Ronde van Nederland 1999. De activiteiten vinden plaats aan de Ringbaan Zuid ter hoogte van Stappegoor.

De Ronde van Nederland is door de internationale wielerorganisatie UCI ingedeeld in de categorie 2.1., de categorie wedstrijden die direct na de Tour de France komt. De finish-entourage van de Ronde van Nederland is sindsdien ook erg uitgebreid. Om die reden kan de wedstrijd niet meer in het centrum eindigen.

Een terugblik
De Ronde van Nederland was eerder te gast in Tilburg. In de jaren 1991 tot en met 1993 vormde de binnenstad het decor voor deze wieleretappewedstrijd voor professionals. Ook in 1997 kwam de organisatie graag naar Tilburg voor de algehele start van de Ronde 1997. Het Willem II stadion en het Heuvelplein vormden de locaties voor de diverse startactiviteiten. De toenmalige staatssecretaris van sport, mevrouw Erica Terpstra, loste onder grote belangstelling het startschot. Verder vormde de aanwezigheid van de Tourwinnaar Jan Ullrich een van de hoogtepunten.

Deel: ' Tilburg etappeplaats Ronde van Nederland 1999 '
Lees ook