Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 8/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburgers van mobiele telefoon beroofd

Gistermiddag rond vijf uur werd in de Molenbochtstraat in Tilburg een 44-jarige Tilburgse man van zijn mobiele telefoon beroofd. De man had zijn auto voor zijn garage gezet en als hij uitstapt terwijl hij aan het bellen is wordt de mobiele telefoon van de Tilburger uit zijn handen gegrist. Dat gebeurt door twee jongens die op een blauwe bromscooter zaten en na de beroving met volle snelheid wegreden in de richting van de Enschotsestraat.

Vanmorgen tussen kwart over tien en vijf voor halfelf werd aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg een 22-jarige Tilburger van zijn mobiele telefoon beroofd. De man liep op het Pieter Vreedeplein met in zijn linker hand een mobiele telefoon. Die werd door een nog onbekende man in het voorbijrijden uit de handen van de Tilburger gegrist. Die rende de Tilburger nog wel achterna maar op de hoek Heuvelring Spoorlaan verloor hij de man uit het oog.

Mannen aangehouden voor poging tot beroving

Vanmorgen om tien voor twaalf hebben agenten aan de Vlashoflaan in Tilburg twee mannen aangehouden. Zij zijn 24- en 29 jaar oud en wonen in Tilburg. Het duo wordt verdacht van de poging tot beroving van een 25-jarige inwoner van deze stad. Bij deze poging tot beroving maakten de verdachten gebruik van een mes en een ijzeren staaf.

Winkeldiefstal

Gistermiddag om kwart voor zes hebben agenten in een winkel aan de Nieuwlandstraat in Tilburg een 39-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. De vrouw werd in de winkel betrapt bij de diefstal van slippers met een waarde van bijna 40 euro. Na verhoor werd de vrouw met een transactie van 130 euro weer in vrijheid gesteld.

Inbrekers aangehouden

Vanmorgen om kwart over zes zijn aan de Bredaseweg in de gemeente Baarle Nassau twee mannen aangehouden. Het gaat om een 21-jarige inwoner van Vlijmen en een 40-jarige Bosschenaar. Het duo wordt verdacht van diefstal van elektrisch gereedschap uit een vrachtwagen die geparkeerd stond aan de Tijvoortsebaan in Goirle. In de cabine van de vrachtwagen lag vanmorgen rond kwart voor vijf een Russische chauffeur te slapen, die akker wordt omdat zijn vrachtwagen bewoog. Als de chauffeur uit zijn auto komt ziet hij nog net een stationwagon wegrijden waarvan hij het kenteken kan noteren. Kort na de inbraak in de vrachtauto krijgt de politie de melding dat er in Baarle Nassau een auto tegen een boom is beland en in brand staat. Het blijkt om de auto te gaan die eerder in de nacht bij de diefstal in Goirle betrokken is. De auto was vol geladen met elektrisch gereedschap. De aangehouden verdachten zijn ingesloten, de auto die men in Baarle Nassau aantrof is inbeslag genomen en de politie stekt een nader onderzoek in.

Deel: ' Tilburgers van mobiele telefoon beroofd '
Lees ook