Gemeente Tilburg


23-2-99

Tilburgse campagne voor 3 maart nadert komend weekend hoogtepunt

Scala aan activiteiten voor opkomstbevordering

Tilburgse campagne voor 3 maart nadert komend weekend hoogtepunt

Naar de mening van het college van b&w van Tilburg waren de opkomstpercentages bij de laatste verkiezingen onaanvaardbaar laag. Daarom is dit jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen een veelomvattende campagne gestart om zoveel mogelijk kiezers aan de verkiezingen te herinneren en hun stemmen te mobiliseren. De campagne begon met een brief van burgemeester Johan Stekelenburg, die werd bijgesloten bij de oproepingskaart in zo'n 156.000 enveloppen met opdruk.

Verder prijken momenteel op 160 plaatsen in de stad zogeheten mupi's (posters) in verlichte reclame-objecten. Daarop is de burgemeester afgebeeld met de slogans: Tilburgers, doe mee!, en: Stem 3 maart, Tilburg is het waard. Ook staan er op vijf plaatsen billboards. Op acht buslijnen wordt busreclame gevoerd en is er ook reclame in de buslijnen. Bovendien zijn op diverse plaatsen in de stad (wijkcentra, bibliotheken, etc.) 350 affiches gedistribueerd.

Tilburg TV vertoont dezer dagen vier speciale verkiezingsspotjes die op ludieke wijze de verkiezingen onder de aandacht brengen. Ook op internet zal materiaal beschikbaar komen. Tilburg Magazine is verschenen in een speciale verkiezings-editie die in een oplage van 20.000 stuks, breder zal worden verspreid dan gebruikelijk (ondermeer via scholen).

Op de rol staan nog diverse activiteiten in het weekend. Vrijdag 26 februari zal voor jongeren een graffiti-wedstrijd worden gehouden rond het stadhuis. Een dag lager organiseert de gemeente in samenwerking met Attak een jongerendebat in de raadszaal (11.00 tot 12.00 uur, 27-02) waarop de prijsuitreiking van de graffiti-wedstrijd zal plaatsvinden.

Lijsttrekkersdag
Zaterdag 27 februari is ook uitgeroepen tot lijsttrekkersdag. 's Ochtends van 9.00 tot 12.30 uur is er 'open stadhuis' waarop de politieke partijen zich kunnen presenteren met hun eigen voorlichtingsmateriaal. Verder zijn er voor het publiek rondleidingen langs de bestuurlijke vertrekken in het stadhuis (de werkkamers van burgemeester en wethouders, de burgerhal, de raadszaal en de representatieve negende verdieping).

Tussen 13.00 en 15.00 uur gaan de lijsttrekkers naar de Reeshof voor een speciaal debat. Dit kan dienen als 'opwarmertje' voor het echte lijsttrekkersdebat dat de gemeente organiseert in samenwerking met communicatieclub Bourgondië. Het lijsttrekkersdebat vindt plaats in de Concertzaal Tilburg van 16.00 tot 18.00 uur. Het debat staat onder leiding van de bekende journaliste Marjolijn Uitzinger. Een samenvatting van dit debat wordt zondag- en dinsdagavond uitgezonden doorTilburg-TV.
Zondag 28 februari wordt huis aan huis de Verkiezingskrant Stem voor Tilburg verspreid.

Verkiezingsavond
De dag van de verkiezingen zelf, op 3 maart, is er de traditionele verkiezingsavond op het stadhuis. Belangstellenden zijn daar welkom om de uitslagen mee te beleven. Daarnaast zal de uitslag van een exit-poll door Pieter Tops worden gepresenteerd en vindt er een lijsttrekkersdebat plaats over het nieuw te vormen college, wederom onder leiding van Marjolijn Uitzinger.

Deel: ' Tilburgse campagne voor 3 maart nadert hoogtepunt '
Lees ook