Ingezonden persbericht


Den Helder, 18 februari 2003

P E R S B E R I C H T

Activiteit voor in de voorjaarsvakantie!

Tingieter Jan Veenendaal op woensdag 26 februari te gast in Marinemuseum

Midden in de voorjaarsvakantie, op woensdag 26 februari 2003, is er een bijzondere activiteit in het Marinemuseum: de hele dag zijn kinderen welkom om een (zelf gekozen) tinnen figuur te laten gieten en zelf te beschilderen. Jan Veenendaal uit Texel neemt die dag een grote collectie gietvormen mee, zodat er niet alleen soldaatjes, maar ook matrozen en schepen gegoten kunnen worden. Natuurlijk ontbreekt die dag de onderzeeboot-gietvorm niet!

Buiten de normale entreeprijs worden geen kosten gerekend voor het meedoen. Bij de toegangskaart ontvangen kinderen (t/m 15 jaar) een bon voor het gratis laten gieten en zelf beschilderen van één tinnen figuur. Pas als er meer dan één figuur wordt gegoten, betalen de kinderen een kleine bijdrage (ongeveer E 0,50 per figuur).

Jan Veenendaal, beter bekend als 'de soldatenmaker' is een specialist op het gebied van het tingieten. Met zo'n 600 antieke gietvormen uit de periode tussen 1880 en 1930, bezit hij de grootste verzameling in Nederland. Behalve soldaten, kanonnen en oorlogsschepen, bestaat zijn collectie uit allerlei verschillende dieren en figuren.

Informatie Marinemuseum
Openingstijden: Toegangsprijzen:
Maandag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur Volwassenen E 4,50 Zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur Kinderen (5-15 jaar) E 2,30 Van november t/m april op maandag gesloten MJK, veteranen, defensiepersoneel gratis

Deel: ' Tingieter Jan Veenendaal te gast in Marinemuseum '
Lees ook