Ingezonden persbericht


Website www.lge.nl

TIPA: LG PLASMA-TV BESTE KEUS VOOR FOTOWEERGAVE
LG PK950 geprezen om geavanceerde technologie, innovatieve mogelijkheden en stijlvol design; LG NAS verkozen tot Best Storage Backup System

Amstelveen, 3 juni 2010 ­ De PK950 Plasma-tv in de INFINIA-lijn van LG, verkrijgbaar in 50- en 60-inch, is door de TIPA (Technical Image Press Association) verkozen tot 'Best Photo TV Display'. Daarnaast ontving de LG NAS N2B1 de TIPA award voor 'Best Storage Backup System'. De wereldwijde organisatie voor foto- en beeldmagazines TIPA reikt sinds 1991 de TIPA awards uit voor uitmuntende beeldprestaties. Het is de belangrijkste prijs in de foto- en beeldindustrie. De winnaars zijn bepaald door geselecteerde beeldeditors uit de gehele wereld.

Het TIPA-juryrapport verduidelijkt de keuze: "De PK950 heeft een breedbandverbinding en gebruikt de nieuwste technologie voor de weergave van beelden met hoge kwaliteit, zowel stilstaand als bewegend. De 50- en 60-inch schermen bieden niet alleen HD-videocontent in uitmuntende kwaliteit, maar fotoliefhebbers kunnen hun afbeeldingen ook in hoge kwaliteit tonen vanaf een USB-stick."

De uitstekende beeldkwaliteit van de PK950 is het resultaat van een uitgebalanceerde combinatie van de nieuwste LG-technologieën. De TIPA-jury is vooral onder de indruk van het TruBlack Filter van LG, die reflectie en storingen minimaliseert voor een bijzonder goede balans tussen heldere en donkere beeldweergave. Dankzij de Dual XD Engine geeft de tv content in standaarddefinitie superscherp weer, bijna in HD-kwaliteit. Daarnaast staat deze technologie garant voor heldere kleuren, scherp contrast en natuurlijke huidtinten, met een uitstekend uitgelijnde beeldpositie en scherpe weergave. Wazige beelden behoren voorgoed tot het verleden door de 600Hz Max Sub-Field Driving-technologie die perfect samenwerkt met het TruBlack Filter en de Dual XD Engine.

"De PK950 plasma-tv biedt een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en vormt een aanvulling op elk stijlvol interieur. Met de nieuwe INFINIA-tv bewijst LG dat slimme technologie en een adembenemend design hand in hand kunnen gaan", zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics Benelux.

De LG PK950 biedt naast een perfecte beeldkwaliteit uitstekende verbindingsmogelijkheden. De tv geeft via NetCast(TM) toegang tot online diensten, zoals webalbums en videostreaming. Daarnaast zijn alle Digital Living Network Alliance-apparaten (DLNA) op de tv aan te sluiten. Dit betekent dat gebruikers de televisie draadloos en via een kabel kunnen verbinden met pc's en draagbare mediaspelers. Dankzij deze naadloze connectiviteit hebben gebruikers met de PK950 toegang tot een onuitputtelijke bron van online content en bestanden in digitale bibliotheken.

LG NAS N2B1

N2B1-5(0819)
TIPA verkoos de LG NAS N2B1 tot 'Best Storage Backup System'. De N2B1 is de perfecte opslagoplossing voor foto- en beeldexperts. Met ruimte voor twee harde schijven van elk maximaal twee terabyte en een ingebouwde optische Blu-ray-brander is een grote hoeveelheid opslagruimte beschikbaar. De NAS is aangesloten op het internet. De gebruiker kan bestanden veilig delen, maar ook vanuit elke computer op zijn NAS inloggen via www.jouwnaam.lgnas.com. Dit in combinatie met directe bestandsopslag vanaf een geheugenkaart maakt de N2B1 tot het perfecte apparaat voor professionals met steeds grotere mediabibliotheken.

###

Over LG Electronics

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 117 locaties wereldwijd en 89 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2009 bedroeg ruim 43,4 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.nl.

Over LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment is een vooraanstaande wereldwijde speler op het gebied van flatscreens, audiospelers en videoproducten. De productgebieden van deze divisie van LG omvatten onder andere lcd-, plasma-, OLED- en LED-televisies, home theater-systemen, Blu-ray-spelers, audiocomponenten en videospelers. LG richt zich op de ontwikkeling van apparatuur met een brede functionaliteit, maar streeft ook naar een stijlvol design en het verleggen van technologische grenzen. Zo biedt het bedrijf een nog betere home entertainment-ervaring.

Over LG Electronics Business Solutions

LG Electronics Business Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van business-to-business (B2B) infotainment. Deze LG-divisie ontwikkelt een breed assortiment van topkwaliteit digitale apparatuur en oplossingen, waaronder lcd-monitors, beeldschermen voor commerciële doeleinden, infotainmentapparatuur voor in de auto, en beveiligingssystemen. LG speelt in op toekomstige zakelijke trends met apparaten en diensten die slimme en betrouwbare oplossingen bieden om te voldoen aan de eisen van businesspartners en klanten. In 2009 behaalde LG Electronics Business Solutions wereldwijd een omzet van 4,6 miljard dollar. De divisie is volledig toegerust voor een snelle verdere groei.

Mediacontact:

Deel: ' TIPA LG plasma-tv beste keuze voor fotoweergave '


Lees ook