Goede loodgieter steeds lastiger te vinden


DEN BOSCH, 20161021 -- Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden. Door de financiële crisis zijn veel klusmannen hun werk verloren, waarna zij voor zichzelf begonnen zijn. Enerzijds wordt het aanbod hierdoor groter, anderzijds neemt ook het aantal malafide loodgieters toe. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om een betrouwbare en goede loodgieter bij u in de buurt te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een van de vele vergelijkingswebsites voor loodgieters, elektriciens en dakdekkers. In dit artikel geven we u een aantal handige tips om een goede loodgieter te vinden.

Het belang van een goede loodgieter
Het is erg belangrijk dat u voor een goede loodgieter kiest. Zonder dat u het weet kunnen er bij het uitvoeren van loodgieterswerkzaamheden vervelende complicaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond verkeerd aangesloten leidingstukken, verstoppingen in de afvoer als hier veel afval in terechtgekomen is, enzovoorts. U moet er toch niet aan denken, dat u kort na het uitvoeren van loodgieterswerkzaamheden aan de slag moet om een vervelende lekkage te verhelpen? Daarbij brengen dergelijke complicaties vaak een blijvende waterschade met zich mee, waarvan de hersteltijd soms meer dan een paar maanden is.

Een goede loodgieter op internet vinden
Een van de manieren om een goede loodgieter te vinden, is het gebruik van een vergelijkingswebsite op internet. Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer van dit type websites opgezet, waarbij consumenten loodgieters, elektriciens en dakdekkers kunnen beoordelen op hun diensten. Voor consumenten die nog een klusser zoeken, wordt het zo makkelijker om een goede loodgieter te vinden. U kunt de loodgieters bij u in de buurt sorteren op hun beoordelingen, zodat u de beste loodgieter voor de uitvoering van uw werkzaamheden vindt.

Er zit echter ook een nadeel aan deze vergelijkingswebsites. Niet alleen consumenten kunnen namelijk beoordelingen toevoegen, ook kunnen loodgieters dit zelf doen. Door zelf een aantal positieve recensies aan hun profiel toe te voegen, lijkt het alsof de loodgieter zeer goed werk aflevert. In de praktijk blijkt dit vaak flink tegen te vallen! Let hierop, door enkel te kiezen voor goede loodgieters met minimaal tien tot twintig recensies. Zo is de kans aanzienlijk kleiner dat een loodgieter de recensies zelf heeft toegevoegd.

Vraag familie en kennissen in de buurt
Hoewel een vergelijkingswebsite een indicatie kan geven van de goede loodgieters bij u in de buurt, is niets betrouwbaarder dan het advies van familie of kennissen. Wanneer u familie en kennissen bij u in de buurt heeft wonen, kunt u ze vragen naar hun ervaringen met loodgieters. Welke loodgieter leverde goed werk af en welke loodgieter was juist iets minder zorgvuldig bij het uitvoeren van de loodgieterswerkzaamheden in en rondom huis? Op deze manier krijgt u een goed beeld van de kwaliteit van loodgieters bij u in de buurt.

Wanner u een goede loodgieter gevonden denkt te hebben, kunt u de loodgieter bellen en de loodgieterswerkzaamheden doorspreken. Niet iedere loodgieter voert namelijk iedere klus uit.


Deel: ' Tips om een goede loodgieter te vinden '
Lees ook