Tirendo wil de bandenmarkt revolutioneren


DEN HAAG, 20130410 -- Tirendo Netherlands BV, de bandenwebwinkel uit Den Haag, wil zich sterk positioneren in Nederland. Daarvoor plant het bedrijf meerdere campagnes in diverse media en rekent het op de ondersteuning van de Duitse moederfirma.

De bandenmarkt is (nog) offline

Elk product heeft zijn eigenschappen en elke markt zijn (ongeschreven) regels. Als het op de volgende bandenwissel aankomt, gaan de meeste Nederlanders nog steeds naar de bandenboer in de buurt. De online markt maakt maar een klein deel daarvan uit. Dit is in de rest van Europa niet anders. Tirendo Nederland gaat ervan uit, dat deze verhoudingen gaan veranderen. Ook de conservatieve bandenmarkt zal zich moeten aanpassen aan de grote digitaliseringsevolutie van de laatste jaren!

Tirendo is een geslaagde combinatie uit de on- en offline wereld. Het bedrijf werd gesticht door Felix Vögtle en Erik Heinelt, die allebei internationale ervaring bij verschillende webshops opdeden. Achter Tirendo staat Project A, een incubator uit Berlijn, die opgericht werd door Florian Heinemann, vroeger nog Managing Director bij Rocket Internet en beter bekend door zijn belangrijke rol bij het succesverhaal Zalando. Al deze internetervaring wordt geleid door Dr. Martin Kern, die meer dan tien jaar in de automotive-industrie heeft gewerkt.

Hoe het verschil maken?

Tirendo is niet het eerste bedrijf, dat de sprong naar de online bandenverkoop maakt. Maar het management gelooft steevast, dat een betere service het verschil kan maken. Om die reden zet Tirendo in op een sterke inhouse klantenservice met een buitengewoon snelle respons. Door de intensieve samenwerking met de meest prestigieuze groothandelaars in heel Europa en internationaal gerenommeerde leveranciers zoals DPD en GLS is een snelle levering gegarandeerd. De klant draagt ook geen verzendkosten en kan zijn banden binnen 14 dagen altijd gratis retourneren.

Bij Tirendo banden kopen heeft nog een verder voordeel. Het gamma is enorm: meer dan 15.000 modellen worden aangeboden. Of men nu naar all season, winter- of zomerbanden zoekt, Tirendo biedt altijd een ruime keuze.

Voor meer informatie over Tirendo Netherlands BV:
www.tirendo.nl
Tel: 0900 2222 000 (lokaal tarief)
E-mail: info@tirendo.nl


Deel: ' Tirendo wil de bandenmarkt revolutioneren '
Lees ook