Tiscali

Tiscali en RealNetworks "Team to Stream"

Pan-Europese ISP werkt samen met wereldleider in mediatoepassingen voor het internet

Londen en Cagliari, 27 september 2001 - RealNetworks®, Inc. (Nasdaq: RNWK), wereldleider in mediatoepassingen voor het internet, heeft vandaag een omvangrijke samenwerking met Tiscali, het leidende internet communicatiebedrijf in Europa, aangekondigd. De samenwerking behelst on- en offline reclame en gezamenlijke marketingactiviteiten, Internettoegang en softwaredistributie en acties voor de zakelijke ontwikkeling van het leveren van content.

RealNetworks' bekroonde consumentenproducten RealPlayer® 8, RealJukebox® en RealArcadeTM worden toegevoegd aan alle Tiscali CD ROM's voor nieuwe gebruikers in Europa. Tiscali heeft 7.1 miljoen actieve gebruikers en 13 miljoen maandelijkse unieke bezoekers op haar websites in 14 Europese landen. Zij krijgen een upgrade aangeboden van de laatste versie van elk van de RealNetworks producten.

Mario Mariani, International Senior VP Business to Consumer reageerde: "De samenwerking met Real is instrumenteel voor zowel het aantrekken van klanten als de klanttevredenheid. Real heeft een sterk klantenbestand van "heavy users" in heel Europa. Zij willen de hoogwaardige kwaliteit internettoegang, narrow- en broadband, die Tiscali kan leveren. Wij komen snel met een boeiend pakket aanbiedingen van content, toegang en internetdiensten die waardevol zijn voor de klanten van beide bedrijven. Deze overeenkomst is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Tiscali's strategie op het gebied van het leveren van content."

"Het samenwerken met Tiscali vergroot ons bereik en geeft ons toegang tot haar uitgebreide klantenbestand," zegt George Fraser, directeur voor Noord Europa van RealNetworks. "Als Tiscali's strategische partner voor audiovisuele content, geeft RealNetworks de beste Internet media ervaring aan een steeds breder Europees publiek."

Over RealNetworks
RealNetworks, Inc. is wereldleider in mediatoepassingen voor het internet. Zij ontwikkelt en verkoopt softwareproducten en diensten die speciaal ontwikkeld zijn voor het verzenden en ontvangen van audio-, video en andere multimediadiensten via het internet, vanuit personal computers en andere communicatieapparatuur voor de consument. Consumenten hebben toegang tot de RealNetworks software via www.real.com. RealNetworks' systemen en bedrijfsinformatie is te vinden op www.realnetworks.com.

Over Tiscali S.p.A.
Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), is het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf. Tiscali levert toegang tot het internet en biedt een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten aan 7,1 miljoen actieve gebruikers. In het eerste halfjaar van 2001 genereerde Tiscali meer dan 19 miljard minuten internetverkeer en meer dan 13 miljoen bezoekers per maand op haar websites (30 juni 2001).

Website Tiscali B.V.: www.tiscali.nl
Corporate website Tiscali: www.tiscali.com

Deel: ' Tiscali en RealNetworks 'Team to Stream' '
Lees ook