Tiscali

TISCALI TEKENT PAN-EUROPESE OVEREENKOMST MET REUTERS

Londen, Cagliari - 20 september 2001 - Tiscali, het leidende pan-Europese Internet communicatiebedrijf heeft een overeenkomst getekend met de mondiale informatie, nieuws en technologie groep van Reuters die de 14 Europese websites van Tiscali zal voorzien van het meest actuele multimedia nieuws en financiële informatie.

De overeenkomst houdt in dat gebruikers via Tiscali's webportals toegang zullen krijgen tot Reuters Company and Markets News evenals de gerenommeerde multimedia Online Reports. Het contract dat in Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk al operationeel is, zal in oktober van dit jaar worden uitgebreid naar andere Europese landen.

Reuters Company and Markets News brengt nieuws over koersbewegingen, fusie-activiteiten, financiële resultaten, sector nieuws, beursgangen en beursverslagen uit 16 landen in Europa en de Verenigde Staten. Bovendien levert Reuters haar Online Reports uit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk met belangrijk nationaal en international nieuws, sport, entertainment en zakennieuws evenals het spitsvondige nieuwsoverzicht 'Odds'.

Zowel Online Reports als Company and Markets News zijn real time en speciaal gemaakt voor Internet gebruikers. Online redacties selecteren de tien belangrijkste onderwerpen die waar nodig gekoppeld worden aan beelden en webgrafieken. Content wordt geleverd in NewsML - de nieuwe standaard in de bedrijfstak voor online nieuws waar Reuters de eerste mee was.

Phil Stone, Managing Director, Reuters Media Europa zegt: "Deze belangrijke overeenkomst is een mijlpaal in onze strategische relatie met Tiscali die, met haar abonneebestand van 13 miljoen unieke gebruikers in Europa, ons in staat stelt ons bereik aanzienlijk uit te breiden. Met het 24 uur per dag brengen van het laatste nieuws, beelden en grafieken in een groot aantal talen fungeren wij als newsroom van Tiscali en ondersteunen wij hun activiteiten met de meest boeiende content om hun abonnees steeds weer terug te laten keren naar hun websites.

Fabio Fabbi, VP International Content Strategy van Tiscali zegt: "Deze samenwerking geeft ons een vertrouwde nieuwsbron met een mondiaal bereik evenals lokale redactionele inbreng. Zij begrijpen onze wensen en bieden ons op grote schaal diensten die wij nodig hebben om onze groeidoelstelling in Europa en andere markten in de wereld te bereiken. De overeenkomst is een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze content distributie strategie. Reuters biedt de beste content voor ons portal-systeem".

Over Tiscali B.V.
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochteronderneming van Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf. Tiscali levert toegang tot het internet en biedt een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten aan 7,1 miljoen actieve gebruikers. In het eerste halfjaar van 2001 genereerde Tiscali meer dan 19 miljard minuten internetverkeer en meer dan 13 miljoen bezoekers per maand op haar websites (30 juni 2001).
Corporatie Website Tiscali: www.tiscali.com

Deel: ' Tiscali koopt nieuws in van Reuters '
Lees ook