Tivoli brengt omwenteling teweeg in opslagbeheer met Information Integrity Initiative

Opslagbeheer in lijn met bedrijfsbeleid

Amsterdam, 6 mei 1999 – Tivoli Systems introduceert het Information Integrity Initiative, dat erop is gericht bedrijven te helpen voldoen aan de eisen die door de huidige netwerkeconomie worden gesteld aan opslagbeheer. Dit initiatief stelt organisaties in staat hun belangrijkste bedrijfsactiviteiten te koppelen aan beleid voor opslagbeheer, zodat zij informatie kunnen benutten als stuwende kracht binnen hun organisatie en niet langer slechts als ondersteuning van hun bedrijfsprocessen.

Door deze toepassingsgerichte benadering stelt Tivoli Storage Management (voorheen ADSTAR Distributed Storage Manager – ADSM) bedrijven in staat de toenemende hoeveelheid informatie centraal te beheren en te integreren met hun bedrijfsvoering.

Beheer van het Enterprise Information Grid

Het Enterprise Information Grid, oftewel het bedrijfsinformatienetwerk, wordt gevormd door een enorme hoeveelheid systemen, opslagmiddelen en informatie, verdeeld over SAN’s, LAN’s, Internet, PDA’s en mainframes. Vanwege de almaar toenemende omvang, complexiteit en kosten hiervan zijn bedrijven op zoek naar manieren om de waarde van deze informatie te vergroten. Daarvoor is het nodig dat iedereen binnen de onderneming een gemeenschappelijk, duidelijk beeld heeft van het netwerk, de opslagvoorzieningen en de applicaties.

Tivoli Storage Management, nu geïntegreerd met Tivoli Enterprise, stelt bedrijven in staat hun systemen, opslagvoorzieningen, communicatienetwerken, storage area networks, gegevens en applicaties vanaf elke gewenste locatie te beheren met een geïntegreerde oplossing die de beschikbaarheid waarborgt.

"Doordat opslagvoorzieningen zijn verspreid over de meest uiteenlopende netwerkinfrastructuren en besturingsomgevingen ontstaat er bij moderne, informatiegestuurde ondernemingen behoefte aan oplossingen zoals Tivoli Storage Management, waarmee de beschikbaarheid van applicaties kan worden gewaarborgd", aldus Dr. Paul Mason, vice president Infrastructure Software Research bij IDC.

Over Tivoli Storage Management

Tivoli Storage Management is de toonaangevende opslagbeheeroplossing voor netwerkomgevingen. Klanten beschikken met deze oplossing over geïntegreerde, ondernemingsbrede voorzieningen voor backup, archivering, opslagbeheer en herstel na calamiteiten op meer dan 39 verschillende platforms, waaronder OS/390, NT, Unix, NetWare, Linux en OS/400. Belangrijke aspecten van het Information Integrity Initiative van Tivoli zijn onder andere:

Integratie van opslagbeheer met bedrijfsbeleid en best practises

Gecentraliseerd opslagbeheer binnen het Enterprise Information Grid

Nadruk op herstel van bedrijfsactiviteiten na calamiteiten

Beheer van storage area networks (SAN’s)

End-to-end opslagbeheer, van datacenter tot mobiele medewerkers

Door de integratie met Tivoli Global Enterprise Manager kunnen klanten vanaf één enkele console zien welke invloed gegevens en opslagvoorzieningen hebben op het functioneren van bedrijfssystemen, applicaties en het netwerk. Met behulp van de Tivoli Management Agent en een architectuur die centraal beheer en global policy distribution ondersteunt, kan informatie op servers en werkstations worden bijgewerkt en beheerd via One Touch Management, waardoor de kosten en de complexiteit drastisch worden teruggedrongen. Bovendien kunnen met de gepatenteerde differentiëringsfuncties op block- en byteniveau voor de mobiele omgeving, gegevens worden verplaatst met een minimale belasting van het netwerk. Ten slotte stelt de Adaptive Mapping-technologie klanten in staat gegevens tot vijf keer sneller te herstellen dan met andere producten. Dit is vooral van belang in situaties waarin downtime het verschil kan betekenen tussen omzet en een verloren klant.

Over Storage Area Networks

Storage area networks vormen de meest recente technologische ontwikkeling op het gebied van architecturen voor opslag- en informatiebeheer. Dankzij een SAN kunnen klanten resources en informatie in gedistribueerde omgevingen probleemloos delen – een mogelijkheid waar gebruikers van IBM S/390-systemen al jaren over beschikken. Door toonaangevende netwerk-, systeem- en opslagbeheerfuncties te combineren, biedt Tivoli als eerste een allesomvattende oplossing voor SAN-beheer, inclusief ondersteuning voor het gebruik van tapes van diverse leveranciers, back-ups zonder LAN’s en, in de toekomst, gemeenschappelijk gebruik van schijven en gegevens.

Over Tivoli Systems

Tivoli Systems Inc. biedt de meest toonaangevende, open, schaalbare en platformonafhankelijke beheeroplossingen voor netwerken, systemen, databases, applicaties en e-commerce tussen bedrijven. Over de gehele wereld maken gerenommeerde bedrijven gebruik van Tivoli-software en compatibele producten van derden om de kosten en de complexiteit terug te dringen die samenhangen met het beheer van netwerken, systemen, databases en applicaties. Het hoofdkantoor van Tivoli is gevestigd in Austin, Texas. Tivoli is een dochterbedrijf van IBM. Tivoli distribueert haar producten wereldwijd via een netwerk van verkoopkantoren, systeemintegrators, wederverkopers en IBM-verkoopkanalen. Meer informatie vindt u op onze website: http://www.tivoli.com.

Deel: ' Tivoli introduceert Information Integrity Initiative '
Lees ook