IBM Nederland


IBM informatie in Nederland

Nieuws
Services

Lotus Domino R5 nu 'Tivoli-Ready' leverbaar

Tivoli demonstreert tijdens Lotusphere superieure beschikbaarheid en beheerserviceniveaus

Amsterdam, 18 januari 1999 -- Tivoli Development en Tivoli Systems hebben tijdens Lotusphere een kant-en-klare oplossing aangekondigd voor ondersteuning van het beheer van Release 5 (R5) van Lotus Domino Server. Met de 'Tivoli-Ready' beheeroplossing voor Domino kan de klant de kosten en complexiteit van het beheer van Domino-applicaties in de hele onderneming terugdringen. De 'Tivoli-Ready'-technologie wordt gebundeld met R5 geleverd en maakt het mogelijk de serviceniveaus van een Domino-omgeving automatischte detecteren, beheren en verbeteren.

Innovatieve ondernemingen in de meest uiteenlopende marktsegmenten kunnen met behulp van Tivoli Enterprise en Domino R5 hoogwaardige bedrijfsoplossingen creëren. Deze oplossingen kunnen binnen de onderneming als basis dienen voor de uitbreiding van ERP-systemen, een verbeterd beheer van klantrelaties en het opzetten van e-business faciliteiten. Met de combinatie van R5 en Tivoli Enterprise wordt de belofte kennis en informatie dichter bij de gebruiker te brengen meer dan ingelost.

Tivoli verzorgt Lotusphere Online-service

Tivoli Enterprise is dit jaar opnieuw verkozen om het Lotusphere Orlando Online Network te beheren. Via dit netwerk hebben de meer dan 10.000 bezoekers niet alleen toegang tot het Internet maar ook tot de messaging-service van Lotus Domino. De bezoekers van Lotusphere 99 kunnen met eigen ogen zien hoe Tivoli Enterprise invulling geeft aan het end-to-end beheer van het netwerk, de systemen, de databases, de middleware en de commerciële applicaties, die samen het Lotusphere Network vormen. Vanuit Tivoli's Global Enterprise Manager kunnen de IT-specialisten van Lotusphere Online alle on line componenten en de onderlinge kritische relaties beheren. Door toepassing van gecentraliseerde 'event correlation',ondersteuning van de besluitvorming, filtering en automatisering biedt Tivoli krachtige mogelijkheden om tekortkomingen in de complexe bedrijfsomgeving op te sporen en te corrigeren voordat deze de geboden service kunnen beïnvloeden.

Optimalisatie van bedrijfssystemen

Tivoli Enterprise is een IT-beheeroplossing waarmee klanten hun hele onderneming met alle systemen, applicaties, hardware en netwerkapparatuur vanuit een centraal punt kunnen beheren. Tivoli Enterprise is gebaseerd op enerzijds een drielagen-architectuur die zo schaalbaar is dat deze geschikt is voor het beheer van een IT-omgeving met vele duizenden onderdelen, en anderzijds een krachtige, intelligente beheeragent die elke verandering inhet netwerk meteen constateert en nieuwe apparatuur en applicaties onder het beheer van Tivoli brengt. Met de software van Tivoli kunnen klanten implementaties versnellen, de veiligheid waarborgen, de beschikbaarheid garanderen en de performance van de Domino-omgeving optimaliseren. Bovendien krijgen klanten de beschikking over Tivoli's geavanceerde tools ter ondersteuning van de besluitvorming, waarmee gegevens vanDomino-applicaties worden vertaald in bedrijfsinformatie die gebruikt kan worden om kapitaal en resources op de meest effectieve manier in te zetten. Met Tivoli heeft de klant een totaalbeeld van de bedrijfssystemen in de Domino-omgeving en de bijbehorende IT-infrastructuur. Op deze manier kan de beschikbaarheid van het hele systeem, inclusief applicaties, databases en middleware worden gegarandeerd.

Over Lotus Development Corporation

Lotus Development Corporation is een in 1982 opgerichte dochteronderneming van IBM Corporation. Lotus levert softwareproducten en -diensten van hoge kwaliteit die blijk geven van Lotus' unieke inzicht in nieuwe manieren van samenwerking als basis voor zakelijk succes. De innovatieve benadering van Lotus blijkt onder meer uit de nieuwe klasse van applicaties waarmee gebruikers informatie kunnen benaderen en doorgeven op manieren dievoorheen niet mogelijk waren, zowel binnen als buiten de grenzen van de onderneming. De producten van Lotus zijn inmiddels in meer dan 80 landen wereldwijd verkrijgbaar; daarnaast biedt Lotus een scala van professionele services op het gebied van ondersteuning, opleiding en consultancy in het kader van de Lotus Professional Services Group.

Over Tivoli Systems

Tivoli Systems Inc. biedt de meest toonaangevende, open, schaalbare en platformonafhankelijke beheeroplossingen voor netwerken, systemen, databases, applicaties en e-commerce tussen bedrijven. Over de gehele wereld maken gerenommeerde bedrijven gebruik van Tivoli-software en compatibele producten van derden om de kosten en de complexiteit terug te dringen die samenhangen met het beheer van netwerken, systemen, databases en applicaties. Het hoofdkantoor van Tivoli is gevestigd in Austin, Texas. Tivoli is een dochterbedrijf van IBM. Tivoli distribueert haar producten wereldwijd via een netwerk van verkoopkantoren, systeemintegrators, wederverkopers en IBM-verkoopkanalen. Meer informatie vindt u op onze website: www.tivoli.com.

IBM Corporation IBM Nederland

Deel: ' Tivoli-Ready vermindert beheerskosten Lotus Domino Server '
Lees ook