Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort, 16 augustus 2001

Tjerk Bogtstra in dienst van de KNLTB

Vandaag is bekend geworden dat de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) per 1 januari 2002 met Tjerk Bogtstra een nieuw dienstverband aangaat. Bogtstra (35) wordt non-playing captain van zowel het Levob Nederlands Davis Cup Team als het Nederlands Fed Cup Team. Daarnaast wordt hij coördinator privé-trajecten. Technisch directeur van de KNLTB, Hans Felius, en KNLTB voorzitter Toptennis Lodewijk Kallenberg hebben met Tjerk Bogtstra afspraken gemaakt voor een periode van drie jaar.

Op dit moment is Bogtstra captain van het Levob Nederlands Davis Cup Team. In die hoedanigheid treedt hij met het Davis Cup-team op 21, 22 en 23 september aan tegen Frankrijk in Sportpaleis Ahoy' in Rotterdam om een plaats in de finale. Het huidige jaar is met het behalen van de halve finale in de Wereldgroep van de Davis Cup buitengewoon succesvol verlopen. Zowel de resultaten als de wijze waarop Tjerk Bogtstra zijn taken heeft vervuld, vormden reeds op dit moment de aanleiding voor de KNLTB om de samenwerking voort te zetten en verder uit te breiden.

Door het benoemen van Hans Felius tot technisch directeur van de KNLTB raakte de functie van Fed Cup-captain vacant. Gesprekken met de speelsters van het Fed Cup-team leidde tot de conclusie dat Tjerk Bogtstra ook voor het vervullen van de functie van Fed Cup-captain de juiste persoon is. In 2002 speelt het Nederlands Fed Cup Team in de kwalificatieronde voor de Wereldgroep.

Binnen de vernieuwde structuur van KNLTB Toptennis is een onderdeel privé-trajecten opgenomen. Dit nieuwe onderdeel betreft het monitoren en waar gewenst actief participeren in de begeleiding en opleiding van talentvolle spelers en speelsters, die hun tennisopleiding voor een deel of geheel buiten Jong Oranje volgen. De andere onderdelen van KNLTB Toptennis zijn de Bondsjeugdopleiding, Jong Oranje, Davis Cup, Fed Cup, Internationale toernooien en Beroepsopleidingen.

Met de aanstelling van Tjerk Bogtstra is de technische staf die zich bezighoudt met de ontwikkeling van toptennis in Nederland compleet.

Deel: ' Tjerk Bogtstra in dienst van KNLTB '
Lees ook