PERSBERICHT
Bunnik, 26 april 1999

TMF EN CD TELESHOP LANCEREN WWW.TMFSHOP.COM

The Music Factory opent haar eigen outlet op Internet: de TMF Shop, een online entertainment store boordevol hits, nieuws en entertainment. De TMF shop (www.tmfshop.com) is ontstaan uit een samenwerking tussen TMF en CD Teleshop. Twee pioniers op het gebied van muziek en entertainment slaan daarmee de handen ineen.

Op 26 april 1999 opent The Music Factory de virtuele poorten van haar eigen online winkel op: www.tmfshop.com. De winkel biedt TMF kijkers, honderdduizenden enthousiaste jongeren in Nederland en Belgie, de mogelijkheid om direct hun favoriete muziek te bestellen op Internet. De beste muziek direct van de buis via het beeldscherm, naar de brievenbus.

Dankzij de samenwerking met de ervaren CD Teleshop wordt de TMF Shop in een klap een van de grootste online entertainment stores in de Benelux. De Shop komt boordevol hits, nieuws en entertainment: Zelfs speciale titels die in de reguliere winkel al lang niet meer te krijgen zijn, zijn er te vinden. Naast muziek kan het publiek ook duizenden games en video's in de TMF Shop bestellen. Entertainment op maat, op elk denkbaar mediumtype: CD, Vinyl, cassette, MD, DVD, VHS, Playstation, PC CD rom, Nintendo etc.

In de TMF Shop staan een aantal charts die TMF liefhebbers als muziek in de oren zullen klinken, zoals de `Clipparade' en de Top 40. Ook verschijnen er speciale online nieuwsbrieven waarop fans zich kunnen abonneren zoals de TMF nieuwsbrief, de `TMF Shop Hot Releases, R&B, Dance, etc. Natuurlijk komen er ook speciale aanbiedingen op de site: hot releases of speciale TMF CD's tegen een aantrekkelijke korting. Mogelijkheden volop dus voor jongeren die bij willen blijven met de laatste trends in muziek en entertainment.

De TMF Shop is zeer gebruiksvriendelijk. Klanten kunnen zelf instellen welke zoekresultaten ze ontvangen, zoals de hoeveelheid resultaten per pagina, het mediumtype (alleen CD of ook DVD of multimedia) of componist. Ook de betalingsopties zijn flexibel. De CD Teleshop rekent af in guldens maar klanten kunnen automatisch de waarde van hun bestedingen laten berekenen in Belgische Franken, of welke andere Europese munt dan ook. Betalen kan met een creditcard, via eenmalige machtiging, of acceptgiro.

Fun meets e-commerce
De TMF shop is een samenwerkingsverband tussen TMF en de bekende online entertainment store CD Teleshop. Twee Nederlandse ondernemingen die elk op hun eigen medium hebben gepionierd in muziek en entertainment, slaan daarmee de handen ineen.

The Music Factory werd opgericht in 1995, op initiatief van Lex Harding en multimediabedrijf Arcade. Inmiddels is TMF uitgegroeid tot veruit de populairste muziekzender in Nederland en Belgie. TMF speelt voortdurend in op de laatste trends onder jongeren en ontwikkelingen in de muziek. Een ijzersterk imago, lage kosten en een goede programmering zijn de steunpilaren onder het succes. De vele evenementen die TMF organiseert, zoals Showcase en de TMF Awards, trekken keer op keer duizenden enthousiaste jongeren. Met een eigen kledinglijn, een uitgebreide collectie schoolspullen en een serie succesvolle CD's laat TMF zien meer te zijn dan alleen een televisiestation. Uiteraard zijn deze artikelen en alle overige TMF merchandise straks online te verkrijgen. TMF directeur Lex Harding: "Internet is het medium van de toekomst. Aangezien TMF zeer toekomstgericht werkt, is de TMF Shop een logische stap vooruit en een uitstekende service naar onze kijkers".

Ook CD Teleshop ging in 1995 van start, als een van de pioniers in e-commerce en online entertainment in Nederland. Inmiddels trekt CD Teleshop, waarvan de site recentelijk compleet werd vernieuwd, bezoekers uit de hele wereld en kopers uit meer dan 50 landen. Het productaanbod telt meer dan 300.000 CD's, CD Roms, DVD's en video's. Een breed en diep assortiment aan muziek, games, software en films. Van klassiek en populair tot gespecialiseerde producten voor de Dance en Rave scene. CD Teleshop mag zich dan ook met recht de grootste online entertainment store in Europa noemen. CD Teleshop combineert haar ruime aanbod met een persoonlijke klantbenadering en de zekerheid van veilige betalingssystemen. Dat maakt CD Teleshop tot `personal megastore'.

Marketing manager Hugo Langras:"De samenwerking tussen CD Teleshop en TMF is te omschrijven als `Fun meets E Commerce'. Samen zullen we in staat zijn om de trendgerichte doelgroep van TMF een fantastiche combinatie van entertainment en on-line shopping te bieden, binnen een shop die van alle gemakken is voorzien".

Affiliate Programs
Zowel CD Teleshop als TMF richten regelmatig zogenaamde `affiliate programs' op met derden. Het was dan ook haast wachten op het moment dat deze twee partijen, die complementair werken op de entertainment markt, elkaar zouden vinden. Beide partijen leveren hun specifieke bijdrage die leidt tot een sterke synergie en mogelijkheden voor cross-selling.

CD Teleshop levert het winkelsysteem en het brede assortiment en verzorgt de zogenaamde `back-office': de hantering van orders, de distributie en betaling. Ook organiseren zij bouw en beheer van site en de achterliggende databasesystemen. Dankzij een uitgekiend publishing systeem kan de site snel up te date worden gehouden.

TMF levert haar merk en haar marketing-power. De site wordt geheel vormgegeven in de huisstijl van The Music Factory. De zender levert content voor specifieke onderdelen van de site met showbizznieuws, bijdragen over de populaire Veejays en fun.

TMF ondersteunt de marketing voor de TMF Shop met TVspots en verwijzingen in shows. Op de twee andere sites van de televisiezender, www.tmf.nl en www.tmf.be, komen hyperlinks te staan naar de TMF Shop. CD Teleshop zorgt weer voor de verdere online marketing. Gezamenlijk zullen de partijen verkoopacties, prijsvragen en kortingsacties ontwikkelen, die nauw aansluiten op de televisieprogramma 's en evenementen van TMF. Zo kan de TMF shop snel inspelen op de nieuwste ontwikkelingen en op de muzikale voorkeuren van een breed en jong publiek.

Adressen
TMF Shop: http://www.tmfshop.com

TMF Pers & PR, Antal van Elsen,
tel: +31(0)35-6996666, fax: +31(0)35-6949959
e-mail: antal@tmf.nl
http://www.tmf.nl

CD Teleshop: Hugo Langras,
tel: +31(0) 30-6561694, fax: +31(0) 30 6571540
e-mail: hugo@cdteleshop.com
http://www.cdteleshop.com

Deel: ' TMF en CD Teleshop lanceren www.tmfshop.com '
Lees ook