tno

tno

tno: opstelling vrom in kwestie ypenburg doet afbreuk aan geloofwaardigheid openbaar bestuur

- dringend beroep op kabinetsinformateurs en politiek

13 februari 2003

in een brief aan de kabinetsinformateurs doet tno een dringend beroep op de politiek om op korte termijn een integrale oplossing te bieden voor de door vrom veroorzaakte problemen rond tno ypenburg.

in de brief stelt de voorzitter van de raad van bestuur van tno, ir. j.a. dekker, dat zonder steun van de overheid herhuisvesting van het prins maurits laboratorium (tno-pml) onmogelijk is en dat het conflict tussen partijen zich dan zonder uitzicht zal blijven voortslepen. hierdoor komt niet alleen de continuïteit van tno-pml in gevaar, maar als gevolg daarvan ook de kennisondersteuning op het gebied van defensie, maatschappelijke en explosieveiligheid en terrorismebestrijding voor de rijksoverheid zelf.

recent heeft vrom bekendgemaakt dat het rijk niet langer aan een verplaatsing van tno-pml zal meewerken omdat de veiligheid dat niet vereist en omdat de verplaatsing financieel niet haalbaar zou zijn. de koerswijziging van de rijksoverheid komt na bijna twee jaar van intensieve samenwerking, waarin het rijk zelfs al een voorlopig koopcontract voor een nieuwe vestigingsplaats van tno-pml had afgesloten. dat besluit heeft bij bewoners, lagere overheden en tno tot groot onbegrip geleid. de feitelijke situatie is immers niet gewijzigd. het besluit van vrom is in strijd met eerdere interpretaties van de wet en doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van het openbaar bestuur.

persvoorlichting

maarten lörtzer
t 015 269 49 75

june vasconcellos
t 015 269 49 05

f 015 262 73 35

pressinfo@tno.nl

postbus 6050

2600 ja, delft

Deel: ' TNO doet in kwestie Ypenburg dringend beroep op informateurs '
Lees ook