TNT Express gebruikt AeroScouts oplossing voor zichtbaarheid in de logistieke keten ter verbetering van activiteiten in 200 depots in 29 landen

Marktleider expresszendingen gebruikt AeroScouts Wi-Fi RFID-oplossing voor automatisering voorraadbeheer in Europa

BARCELONA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20100126 --

AeroScout, toonaangevend leverancier van Unified Asset Visibility voor het verbeteren van operationele efficiëntie, heeft vandaag bekend gemaakt dat haar oplossing voor zichtbaarheid in de logistieke keten zal worden ingezet bij TNT Express, Europees marktleider in expresszendingen. TNT Express heeft haar bestaande draadloze netwerk ingezet om AeroScouts Wi-Fi RFID (radiofrequentie-identificatie)-oplossing voor het automatiseren van voorraadbeheer te implementeren, zonder een eigen RFID-netwerk toe te hoeven voegen. De oplossing verbetert de activiteiten en voorkomt vertragingen in de levering door het voorraadbeheer van 16.000 bedrijfsmiddelen in 200 depots in 29 Europese landen te optimaliseren.

TNT Express, een onderdeel van TNT N.V., is een van de vier grootste integreerders van expressdiensten ter wereld en voorziet bedrijven en particulieren van een uitgebreid aanbod aan expressdiensten. Het in Nederland gevestigde TNT N.V. heeft meer dan 150.000 mensen in dienst en beschikt over 40 vliegtuigen en 30.000 voertuigen voor wegtransport. Het bedrijf levert waarde aan haar klanten door de meest betrouwbare en efficiënte oplossingen te bieden door middel van leveringsnetwerken. Daarnaast werkt TNT voortdurend aan het optimaliseren van de prestatie van haar netwerk.

TNT Express maakte al gebruik van AeroScouts logistieke RTLS (real-time locatiesysteem) voor het automatiseren van het voorraadbeheer van haar rolpallets; metalen dragers die worden gebruikt voor het transporteren van pakketjes tussen depots in het uitgebreide Europese wegennet van het bedrijf. De Wi-Fi-tags van AeroScout worden bevestigd aan elke rolpallet en AeroScouts MobileView-software zorgt ervoor dat de dragers en pakketjes kunnen worden getraceerd en beheerd. De oplossing neemt de noodzaak weg van het handmatig traceren en scannen van elke rolpallet voor het vaststellen van de voorraad pallets in elk depot. Dit zorgt voor een verbeterde asset utilization (met minimale uitgaven meer capaciteit uit bedrijfsmiddelen halen), verlaagt de kosten voor het vervangen van pallets en beperkt vertragingen in de levering.

“Met real-time zichtbaarheid van onze bedrijfsmiddelen kunnen we de efficiëntie over de hele linie maximaliseren”, aldus Ben Klaassen, directeur van TNT Express Worldwide Networks. “De AeroScout-oplossing neemt bijna volledig de plaats in van het handmatig scannen van de voorraad rolpallets en stelt ons in staat sneller en betere beslissingen te nemen.”

TNT Express maakt gebruik van AeroScouts MobileView-software voor het centraal beheren van 16.000 rolpallets verspreid door Europa. Met behulp van de geavanceerde zoek-, waarschuwings- en rapportagefuncties van MobileView kunnen gebruikers de real-time locatie van bedrijfsmiddelen bepalen en het gebruik ervan optimaliseren. Daarnaast genereert MobileView waarschuwingen voor een overschot of tekort aan pallets in depots. Met de AeroScout-oplossing heeft TNT Express totale controle over haar voorraad rolpallets en is er een volledig controleerbaar spoor van activiteiten.

De oplossing omvat AeroScouts T2-EB Industrial Tags, die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in ruwe omgevingen met veel vibraties. Bovendien heeft TNT Express de behoefte aan het inzetten en onderhouden van extra draadloze netwerken in haar kantoren en depots weggenomen nu de oplossing van AeroScout gebruik maakt van het bestaande Cisco Unified Wireless Network van de klant.

“De inzet van AeroScout past goed binnen onze algemene RFID-strategie en sluit goed aan bij onze wens om waar nodig de bestaande technologische investeringen optimaal te benutten”, aldus Dennis Beard, Chief Technology Officer bij TNT Express ICS. “Zonder de noodzaak van een extra reader of netwerkinfrastructuur kunnen we de marktintroductietijd beperken.”

“TNT Express kon gebruik maken van haar bestaande, standaard Wi-Fi-netwerk voor het verlagen van de operationele kosten, het verhogen van de productiviteit en het voorkomen van vertragingen in de levering”, aldus Gabi Daniely, vice-president Marketing en Product Strategy bij AeroScout. “De inzet van de oplossing is ook een perfect voorbeeld van de schaalbaarheid van onze oplossingen voor onze klanten in de logistieke sector die grote hoeveelheden goederen en voorraad beheren verspreid over verschillende distributielocaties.”

AeroScout zal haar Unified Asset Visibility-oplossingen tentoonstellen in stand E27 bij de Networkers at Cisco Live-conferentie in Barcelona, Spanje, van 26 t/m 28 januari 2010.

Over AeroScout

AeroScout is marktleider op het gebied van oplossingen voor “Unified Asset Visibility”. Klanten verbeteren hun operationele efficiëntie met producten van AeroScout die de standaard Wi-Fi-netwerken ondersteunen bij het volgen en beheren van de locatie, toestand en status van mobiele bedrijfsmiddelen en mensen. Het wereldwijde klantenbestand van AeroScout bestaat uit toonaangevende ziekenhuizen, productiebedrijven en logistieke organisaties, waarvan vele zijn opgenomen in de Fortune 500. Het bedrijf heeft de eerste op Wi-Fi gebaseerde actieve RFID-tag uitgevonden en wordt tegenwoordig alom erkend als marktleider wat betreft het aantal gebruikte en verzonden tags. AeroScout heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Redwood City, Californië, en heeft vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Latijns-Amerika. Kijk voor meer informatie op www.aeroscout.com.

AeroScout is een geregistreerd handelsmerk van AeroScout, Inc. Wi-Fi is een handelsmerk van de Wi-Fi Alliance. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Informatie is onderhevig aan verandering zonder kennisgeving.

Over de Express-divisie van TNT

De Express-divisie van TNT is een van ‘s werelds belangrijkste leveranciers van B2B-expressdiensten. De divisie levert per week 4,4 miljoen pakketjes, documenten en vrachtstukken aan ruim 200 landen door middel van haar netwerk bestaande uit meer dan 2376 depots, hubs en sorteercentra. De divisie beschikt over ruim 26.610 voertuigen voor wegtransport, ongeveer 40 vliegtuigen, en heeft de grootste lucht- en wegtransportinfrastructuur voor levering van deur-tot-deur in Europa.

De Express-divisie van TNT heeft wereldwijd meer dan 75.500 mensen in dienst. Het is de eerste organisatie die wereldwijde erkenning heeft gekregen als “investeerder in mensen”. De divisie heeft in 2008 een opbrengst bekend gemaakt van € 6,65 miljard. De bedrijfsinkomsten bedroegen € 376 miljoen. Bezoek TNT’s Express-divisie online via: www.tnt.com/express.

TNT biedt bedrijven en particulieren wereldwijd een uitgebreid scala aan diensten voor hun behoeften op het gebied van post- en expresszendingen. TNT, dat haar hoofdkantoor heeft in Nederland, biedt efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en blijft de wereldwijde prestatie van haar netwerk optimaliseren. TNT bedient meer dan 200 landen en heeft meer dan 152.000 mensen in dienst. TNT heeft over 2008 een opbrengst van € 11,1 miljard en een bedrijfsinkomen van € 982 miljoen bekendgemaakt. TNT is officieel genoteerd op de Amsterdam Stock Exchange. TNT erkent haar sociale verantwoordelijkheid en is samenwerkingsverbanden aangegaan met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en het VN Milieuprogramma om honger en milieuverontreiniging in de wereld te bestrijden. Onze inspanningen worden erkend: in 2009 kreeg TNT nogmaals de hoogste score van alle bedrijven op de Dow Jones Sustainability Index met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kijk voor meer informatie over TNT op de website https://group.tnt.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
LEWIS PR voor AeroScout
Kate Sowell, 408-573-3664

aeroscout@lewispr.com

Deel: ' TNT Express gebruikt AeroScouts Wi-Fi RFID voor het voorraadbeheer '
Lees ook