TNT Post Groep

TNT POST GROEP (TPG) SLUIT AKKOORD MET CHINESE POST

TNT POST GROEP (TPG) SLUIT AKKOORD MET CHINESE POST

TNT Post Groep (TPG) sluit een akkoord tot samenwerking met China State Post. De samenwerking met de Chinese postdienst zal met name plaatsvinden op het gebied van internationaal expressvervoer en de ontwikkeling van de binnenlandse Chinese markt voor expresse produkten als documenten, pakketten en vracht. Bovendien zal TPG aan de Chinese Postdienst diensten leveren op het gebied van consultancy en training. Beide partijen zullen het akkoord begin volgende week in Shanghai ondertekenen.

TPG juicht het akkoord toe, het is voor haar een verdere stap tot het creeeren van een toonaangevende positie in Azië en met name China TPG zal via haar TNT netwerk voor China State Post in een aantal landen de distributie van internationale Express Mail Zendingen (EMS) gaan verzorgen. TPG is in diverse Aziatische landen, waaronder ook China, actief op het gebied van Express. Met international mail en logistiek is TPG ook in diverse Aziatische landen een actieve speler.

China voert een actieve politiek tot het creëren van meer openheid in de samenleving en economie. In dat licht moet ook deze stap worden gezien. De Chinese Postdienst wil graag samenwerken met een marktgeoriënteerde logistieke dienstverlener die wereldwijd diensten aanbiedt van hoge kwaliteit. TPG is een van de weinige logistieke dienstverleners in de wereld met een hoog ontwikkelde specialistische kennis op het gebied van mail, express en logistiek. China State Post krijgt door de overeenkomst toegang tot de bij TPG beschikbare kennis en ervaring.

TPG verleent wereldwijd, onder de twee merknamen PTT Post en TNT, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. TPG heeft ruim 100.000 werknemers in 60 landen en is actief in meer dan 200 landen. De jaaromzet van TPG bedroeg in 1998, 16.3 miljard gulden. TPG is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

20 september 1999

Deel: ' TNT Post Groep sluit akkoord met Chinese post '
Lees ook