Ingezonden persbericht


PERSUPDATE DE WEEK VAN ICT

Toekomst belangrijk onderwerp tijdens derde dag van 'De Week van ICT'

Woerden, donderdag 14 april 2011

De overhandiging van het rapport 'ICT en Topsectoren' aan Tweede Kamerlid Afke Schaart, de Topdialoog PO Klas van de Toekomst, het bezoek van Bill McDermott (Co-CEO SAP) aan ICT~Office en de opening van een nieuwe datahal van EvoSwitch lichten we uit in deze update over de derde dag van 'De Week van ICT' op 13 april.

Overhandiging rapport 'ICT en Topsectoren'

Woensdagmiddag 13 april overhandigde Dirk van Roode namens ICT~Office het rapport 'ICT en Topsectoren' aan Afke Schaart, Tweede Kamerlid namens de VVD. Schaart heeft zich in de Tweede Kamer hard gemaakt voor een duidelijke invulling van ICT als Innovatie As binnen de topsectoren. ICT~Office heeft in het rapport een overzicht gemaakt van de mogelijkheden die ICT biedt voor de topsectoren met een aantal concrete voorbeelden van toepassingen en ICT-onderzoek in de topsectoren. Schaart was blij met het initiatief. "ICT verbindt sectoren", aldus het Kamerlid.

Overhandiging rapport 'ICT en Topsectoren' aan Tweede Kamerlid Afke Schaart door ICT~Office (Foto: ICT~Office)

Topdialoog PO Klas van de Toekomst: door kennisdeling verbinden en versnellen

ICT-bedrijven, bestuurders van scholen uit het basisonderwijs en vertegenwoordigers van ondersteunende onderwijsorganisaties hebben op 13 april samen een dialoog gevoerd over het gebruik van ICT in de klas. Aanwezig waren onder anderen Kete Kervezee (voorzitter PO-raad), Toine Maes (directeur Kennisnet) en Sylvia Roelofs (directeur ICT~Office). Door een goede inzet van ICT kan het onderwijs effectiever en efficinter worden ingericht en kan elk kind in eigen tempo en op eigen niveau werken.

In de dialoog werd duidelijk dat alleen door intensieve samenwerking tussen leveranciers en gebruikers deze ontwikkeling versneld kan worden. Belangrijke punten daarbij zijn vraagbundeling vanuit de scholen, publiek-private samenwerking en het opstellen van een gezamenlijke business case. Het gedeelde enthousiasme belooft een goed startpunt voor verdere samenwerking. Deze Topdialoog werd georganiseerd door ICT~Office, de PO-raad en Stichting Kennisnet. Donderdag 14 april worden de stukken aan de Tweede Kamer gepresenteerd, want ook de politiek kan helpen door bijvoorbeeld onderwijs op afstand als wettelijke onderwijstijd te beschouwen.

Bill McDermott (Co-CEO SAP) op bezoek bij ICT~Office

Harry van Dorenmalen (voorzitter ICT~Office), Sylvia Roelofs (directeur ICT~Office), Bill McDermott (Co-CEO SAP) en Angelique de Vries (Managing Director SAP Nederland) kwamen op 13 april bijeen bij ICT~Office om te spreken over innovatie en de agenda van de ICT-sector in Nederland.

Harry van Dorenmalen, Sylvia Roelofs, Bill McDermott en Angelique de Vries (vnlr) spraken over de ICT-sector in Nederland. (Foto: ICT~Office)

Opening datahal EvoSwitch

EvoSwitch, een hypermodern en CO2-neutraal datacenter in Haarlem, heeft woensdag 13 april haar nieuwe hal in gebruik genomen. Met een druk op de knop startte een spectaculaire lasershow in de hal. De officile opening werd voorafgegaan door een mini-seminar in het kader van 'De Week van ICT', waarin Jacqueline Cramer (oud-minister van VROM en tegenwoordig hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht), Bernd Taselaar (operationeel directeur ICT~Office), Arie Piet (CEO Joh. Ensched) en Eric Boonstra (Managing Director EvoSwitch) hun visie gaven op duurzame ICT en wat dit betekent voor de toekomst.

De nieuwe hal heeft een oppervlakte van 5.000 vierkante meter en biedt ruimte aan zo'n 800 datacenterracks. De hal is voorzien van nieuwe technologie voor de koeling, waardoor het nieuwe gedeelte aanzienlijk energiezuiniger is dan vergelijkbare datacenters. Met een totale oppervlakte van meer dan 9.200 vierkante meter is EvoSwitch nu al n van de grootste datacenters van Europa.

Het datacenter biedt onderdak aan vele internationale klanten, waaronder internetprofessionals, hostingproviders en system integrators uit bedrijfsleven, overheid, zorg & onderwijs die de datacenterruimte direct bij EvoSwitch huren of via n van de resellers. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het bestaande datacenter in Haarlem uit te breiden naar 16.000 vierkante meter, omdat de verwachting is dat de nieuwe hal al over enkele jaren vol zal zitten. Daarnaast zijn er vergevorderde plannen om een datacenter te openen in Frankfurt, naast Amsterdam een ander belangrijk Europees knooppunt voor internationaal dataverkeer.

De Week van ICT op BNR

BNR Nieuwsradio doet mee aan 'De Week van de ICT'. Op donderdagavond 14 april om 19:00 staat BNR Digitaal in het teken van ICT en arbeidsmarkt. Nederland komt over drie jaar duizenden ict-ers tekort. Dat voorspelt de ICT~Marktmonitor 2011. BNR Digitaal vraagt aan directeur Sylvia Roelofs van ICT~Office hoe je ICT aantrekkelijker kunt maken voor studenten. Diezelfde ochtend sprak Roelofs in het programma 'BNR On The Move' over de status van Nederland op ICT-gebied ten opzichte van de rest van de wereld: "Als je kijkt naar onze softwaresector, staan we in de top-10 markt wereldwijd. Ik vind onze positie nog steeds een hele mooie, maar we moeten er wel voor zorgen dat we niet terugzakken." Ook was Roelofs te gast in het programma 'Avondspits' op Radio 1.

Programma donderdag 14 april
09.00 uur - 12.00 uur Rondetafelgesprek 'Bovengronds mijnen' - Tweede Kamer & ICT~Milieu 09.00 uur - 18.00 uur Student & Young Professional Challenge - TNO & ICT~Office 10.00 uur - 17.00 uur IPON2011: Onderwijs in de 21e eeuw Visie, Trends en Innovaties 10.00 uur - 18.00 uur Nationale IT Girls day
10.00 uur - 18.00 uur VNSG Congres - VNSG & SAP
10.00 uur - 22.00 uur World Foresight Forum
12.00 uur - 13.00 uur Ondertekening MJA3
12.00 uur - 17.00 uur VIP Verleidingsdag: Kies Elektrisch! 13.00 uur - 16.00 uur Voorjaarsconferentie 'Overheid, Cloud en Software' - SaaS~Could Netwerk

Bekijk het volledige programma van 'De Week van ICT' op de website

Over De Week van ICT
Van 11 t/m 15 april 2011 organiseert ICT~Office 'De Week van ICT'. Met 'De Week van ICT' wil ICT~Office breed en zichtbaar aandacht vragen voor het maatschappelijk en economisch belang van ICT. Met andere woorden: een brede doelgroep de veelzijdigheid en het sprankelende karakter van ICT laten ervaren. www.deweekvanict.nl

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van ruim 500 IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. De leden van ICT~Office hebben een omzet van 30 miljard, bieden werk aan een kwart miljoen mensen en dragen bij aan 70% van alle innovaties. www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie, o.a. over het bijwonen van activiteiten, kunt u contact opnemen met de persvoorlichter van ICT~Office:

Michel van Schie
T: 0348 - 49 36 36
M: 06 - 533 917 86
E: communicatie@ictoffice.nl

Deel: ' Toekomst belangrijk onderwerp tijdens derde dag van 'De Week van ICT' '


Lees ook