Toename dashcams door de zomer


UTRECHT, 20150604 -- Dashcams zijn camera’s die automobilisten op het dashboard zetten die vervolgens de hele reis filmen. De verkoop van deze zogeheten dashcams is in het afgelopen jaar met maar liefst 150 procent toegenomen, blijkt uit navraag bij een grote handelaar in dashcams. Goedkoopsteautoverzekering.net geeft aan dat de zomer veel mensen aanzet tot aanschaf van een dashcam.

Mooie ritten vastleggen

Dat juist de zomer een trigger is om dashcams te kopen is geen toeval. Veel automobilisten hebben lange reizen door het buitenland op de planning staan en leggen die maar wat graag vast. Dat dashcams tevens nuttig zijn om de schuldige aan te wijzen bij een ongeluk is al langer bekend. In Rusland is het zelfs door de verzekeraars verplicht gesteld om een dashcam te gebruiken om fraudezaken te voorkomen. Door het jaar heen is dit echter niet de belangrijkste reden voor de aanschaf van een dashcam.

Beeld doorbreekt taalbarrière

In de zomerperiode blijkt het vastleggen van eventuele ongelukken steeds vaker de beweegreden om een dashcam te gebruiken. “Als je geen woord Frans spreekt en een tirade over je heen krijgt, kunnen beelden je helpen om aan de politie te laten zien wie schuldig was,” geeft een woordvoerder van Goedkoopsteautoverzekering.net aan. Dit relatief nieuwe type camera heeft het afgelopen jaar bij een van de grootste handelaren een toename in de verkoop van maar liefst 150 procent gekend en de zomermaanden bleken elk jaar weer de absolute piekmaanden.


Deel: ' Toename dashcams door de zomer '
Lees ook