TRN grootste toeristische aanbieder op 50+ Beurs & Festival

Toerisme Recreatie Nederland (TRN) is met haar Lekker weg in eigen land-paviljoen de grootste toeristische inzender op de 50+ Beurs & Festival in de Jaarbeurs te Utrecht. Op ruim 800 m² kunnen de bezoekers vakantie-ideeën en verrassende tips opdoen voor een dagje uit in Nederland. De 30 participanten in het Lekker weg in eigen land-paviljoen bieden de bezoeker een breed scala aan activiteiten: fietsvakanties, diverse arrangementen, een bezoek aan een attractiepark, museum of stad. Daarnaast profiteert de bezoeker van aantrekkelijke aanbiedingen en beursacties. Dagelijks worden er verschillende prijzen verloot.


Lekker weg-activiteiten

Altijd al een Hole in one willen slaan? Gedurende de beursdagen kunnen de bezoekers van het Lekker weg in eigen land-paviljoen onder begeleiding van golfprofessionals van BurgGolf op het 100 m² grote golfplein de grondbeginselen van deze sport leren. De bezoeker maakt kans op mooie prijzen zoals een verblijf in een Golden Tulip Hotel of Tulip Inn.

Bij de stand van AVIS autoverhuur kan in de rijsimulator de rijvaardigheid worden getest. Het is de bedoeling dat in een rit van 5 minuten zo vlot en zuinig mogelijk wordt gereden.

In Lelystad opent Batavia Stad Outlet Shopping op 6 september officieel haar deuren. Dit is de eerste outlet shopping village van Nederland, een uniek winkelconcept met kwaliteits-merken tegen scherpe prijzen in meer dan 70 winkels en restaurants. Met name voor de 50+-ers bieden zij een combinatie van cultuur, historie en shoppen.

Regio-VVV Kempen & Peel presenteren de nieuwste themafietsroutes. De themafietsroutes zijn uitgezet aan de hand van knooppunten, met achtergrondinformatie en een gedetailleerde kaart met uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, horeca en picknickplaatsen.

Door het oplossen van een cryptogram kan de bezoeker bij de stand van Stichting Promotie Den Haag elke dag een weekendje Den Haag winnen.

Recreatie Centra Nederland verloot elke beursdag een bungalowweekend in één van hun recreatieparken. De medewerkers van het Tuinpad van Overijssel nemen de consument aan de hand van creatieve workshops mee naar het platteland. Iedere dag kan de bezoeker kaarsen maken, zeefdrukken, werken met hout en klei of een frisse kruidencrème maken.

Alle modellen opgelet: bij de stand van het Brabants Bureau voor Toerisme wordt de bezoeker op een ludieke manier op de foto gezet. De 3 leukste of gekste foto's worden uitgekozen en bekroond met een heerlijke vakantie in Brabant. Kortom: sla u slag in hal 3 in het Lekker weg in eigen land- paviljoen.

Openingstijden

De 50+ Beurs & Festival is van woensdag 19 t/m zondag 23 september 2001 geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op zondag tot 17.00 uur. De toegangprijs is * 27,50. Aanvullende informatie:www.holland.comOverzicht van noviteiten, speciale acties, nieuwe gidsen en arrangementen van participanten in het Lekker weg in eigen land-paviljoen op de 50+ Beurs & Festival 2001

stand-nummer Lekker weg in eigen land-paviljoen

3A040 Avis Autoverhuur/VVCR *

3B026 Batavia Stad *

3B029 Best Western Hotels Nederland

Presenteert hun nieuwe magazine Best Breaks. In dit magazine zijn tal van nieuwe arrangementen opgenomen. Eén van de voorbeelden is 'Op wintersport in Nederland', hoe en waar kunt u wintersporten in eigen land.

3A044 Brabant *

Tijdens de beurs worden gratis grenzeloze fietskaarten uitgedeeld. Op deze fietskaarten staan fietsroutes vermeld in het grensgebied van Brabant en België. De culturele fietsroute Van Gogh is verkrijgbaar voor * 2,50 i.p.v. * 5,-. Brabant kent twee heel bijzondere manieren van overnachten: in een Open Haard Herberg of bij Hotel de Boerenkamer.

3B032 De Gouden Cirkel, Zuiderzeemuseum

Bij de stand van de Gouden Cirkel ontvangen de bezoekers een aanbiedingsvoucher waarmee zij * 20,- korting krijgen op het arrangement 'Tijdreizen rond de oude Zuiderzee'. Beleef de pracht en praal uit onze eigen Hollandse Gouden Eeuw, de befaamde VOC-tijd.

3A026 Delft

3C055 Dolfinarium Harderwijk

3A030 Fletcher Hotel Group

3B054 Gelderland

3A042 Golden Tulip Hotels & Tulip Inns *

3B033 Golfplein *

3C043 Groningen, Fryslân, Drenthe

De drie noordelijkste provincies presenteren een aantal nieuwe arrangementen. Wat te denken van 'Tocht om de Noord' die als rode draad de bundeling van de vele bezienswaardigheden aan de kust van Friesland en Groningen heeft. Aan de hand van een logboek kan de route fietsend, wandelend of met de auto worden afgelegd. Of bijvoorbeeld het 24-uurs arrangement 'November Experience' dat aantoont dat Friesland naast de attracties in de zomermaanden en het schaatsen in de winter meer te bieden heeft. De vervoersmiddelen zijn groot in aantal en variëteit: van schip tot postkoets, van moutainbike tot old-timer. De toevalligheden onderweg passen bij een spannend avontuur: van sigaren en wijn tot paling en whisky.

3A024 Het Geheim van Holland

Op vrijdag 21 september geeft de pottenbakker uit Gouda een demonstratie pottenbakken.

3B024 Landelijk Fietsplatform

3B042 Lekker weg in eigen land

Spetterende aanbieding: de ideeëngidsjes Waterrijk Nederland en De mooiste tuinen in Nederland zijn gedurende de beursdagen te verkrijgen voor slechts * 1,- i.p.v. * 5,-

In de stand kan de bezoeker tevens terecht voor landelijke informatie op het gebied van onder andere stedenvakanties, fiets- en wandelvakanties, hotel- en bungalowvakanties.

3B027 Limburg

VVV Maastricht

VVV Noord- en Midden-Limburg

VVV Noord- en Midden-Limburg presenteert de nieuwe culinaire najaarsbrochure 2001: Genoeglijk Genieten. De brochure staat vol tips voor een gezellig en ontspannend weekend. In de gids staan tips voor fiets- en wandeltochten, hotel- en restaurantarrangementen, recepten voor het bereiden van paddestoelen- en wildgerechten, herfst- en winterevenementen.

VVV Zuid-Limburg

3C037 Museumstoomtram Hoorn - Medemblik

3A056 Nederlands Textielmuseum

In het Nederlands Textielmuseum kan de bezoeker genieten van een aantal nieuwe tentoonstellingen en activiteiten, waaronder Hoed & Kraag en de Koninklijke Kerstmarkt. In december wordt in een zaal van het museum een enorme tafel gedekt met damast dat speciaal werd ontworpen door de ontwerpster Maaike van den Berg voor het aanstaande huwelijk van Kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. In december wordt het pas aan het publiek getoond maar de bezoekers van de beurs krijgen alvast een tipje van de sluier opgelicht. Daarnaast zijn producten die grotendeels vervaardigd zijn op de machines van het museum bij hun stand verkrijgbaar.

3B054 Overijssel de Tuin van Nederland

3C025 RCN Recreatiecentra Nederland *

3B036 Rederij Lovers partyships

3A046 Kempen & Peel *

De medewerkers van de stand van de Regio VVV Kempen en Peel serveren tijdens de beursdagen kaasblokjes en peelwijn. Hun gastheer Thijs de Teut vertelt over de streek.

3C057 Resort De Eese

Zij bieden gedurende de beursdagen zowel weekend-, culinaire- als fietsarrangementen aan. Daarnaast een 55+ korting op weken en midweken voor bungalows in het laagseizoen.

3A034 Rivierenland Holland, VVV Zuid-Holland Zuid

3B034 Spakenburgs Museum 't Vurhuus

Vervaardigen van Spakenburger klederdracht stukken.

3B023 Staatsbosbeheer

3B025 SterGroep Groepsaccommodaties

3A032 Den Haag, Koninklijk Veelzijdig

De bezoeker maakt iedere beursdag door het beantwoorden van een cryptogram kans op een weekendje Den Haag. Het Den Haag chequeboek is verkrijgbaar voor * 2,50 i.p.v. * 5,-. Het chequeboek kent in totaal een korting van *100,-. 11 oktober gaat de nieuwste IMAX-film 'The Human Body' in première in het Omniversum. Deze film geeft een wonderbaarlijke en gigantische kijk op het menselijk lichaam.

3B038 VVV Texel

Texel viert 400 jaar VOC.

3A038 VVV Zuid-Hollandse Eilanden

VVV ANWB Uitwinkel Brielle

VVV ANWB Uitwinkel Hellevoetsluis

VVV Oostvoorne

VVV Rockanje

VVV agentschap Bernisse

3A036 VVV's in het Groene Hart

VVV Boskoop

VVV Gouda

VVV Montfoort

VVV Oudewater

VVV Woerden

VVV Schoonhoven

3A054 Westelijk Noord-Brabant (Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Chaam, Geertruidenberg, Oosterhout, Roosendaal, Willemstad, Zundert)

3B055 Workshops m.m.v. Het Tuinpad *

3C033 Zaanse Schans

Bij de stand van de Zaanse Schans kan de bezoeker dagelijks genieten van kaas en molenbitter. Op zaterdag 22 september geeft een klompenmaker van 10.00 uur - 18.00 uur demonstraties in het maken van klompen. Nieuw in het assortiment van de Zaanse Schans is een speurtocht voor kinderen van 4 t/m 12 jaar langs de bezienswaardigheden die de Zaanse Schans te bieden heeft.

3A022 Zeeland

In de Zeelandstand kan men een weekendje Zeeland winnen door het beantwoorden van de volgende vraag: Hoeveel kilometer rondgaande fietsroutes in Zeeland zijn bewegwijzerd met de bekende zeshoekige ANWB bordjes? Daarnaast zijn er fietspakketten te koop met daarin een fietsroute van de regio 's Schouwen-Duivenland, Noord-Beveland, Walcheren, Zuid-Beveland, Zeeuws-Vlaanderen. Als algemene informatie is het Zeeland magazine, het plattelandsboekje 'Beleef Zeeland achter dijk & duin' toegevoegd.* Zie persbericht


Toerisme Recreatie Nederland
Marketing PR
Postbus 458
2260 MG Leidschendam
t: 070-3705356
f: 070-3705420
www.lekkerweg.nl
www.holland.com

Deel: ' Toerisme Recreatie Nederland op 50+ Beurs & Festival '
Lees ook