PERSBERICHT - 13 JULI 2001

De Somme,
ideale bestemming voor een korte vakantie

De kathedraal Notre-Dame en de Hortillonnages in Amiens (sinds kort weer geopend), de fantastische baai van de Somme met de kust "la Côte Picarde", het ornithologisch park Marquenterre en ook de vallei van de Haute-Somme ..... Het is maar een greep uit het brede assortiment van variërende landschappen en bezienswaardigheden die de Somme te bieden heeft.

De Côte Picarde is een heerlijk stukje natuur met grote brede zandstranden in Fort-Mahon en indrukwekkende krijtrotsen bij Ault-Onival en Mers-les-Bains. Voor ieder wat wils: vogels observeren, de baai te voet oversteken als het eb is, op het paard de natuur in, strandzeilen op de grote zandvlaktes of in kajak de zee op.

Monumentale gebouwen
De gotiek is in vele plaatsen terug te vinden in de prachtige monumentale gebouwen: Rue, Abbeville, Saint-Riquier en natuurlijk de kathedraal van Amiens (Unesco geklasseerd).

In de vallei van de Haute-Somme kan men genieten van de natuur al varend op een boot of fietsend langs de wateren waar men heerlijk kan gaan zitten vissen. U kunt natuurlijk ook het "Circuit du Souvenir" ontdekken en kennis opdoen van de geschiedenis, de slag van de Somme in 1916.

Hartelijk
Overal wordt u hartelijk ontvangen. Nu is een ideaal moment om door middel van een lang weekend of een korte vakantie al deze bezienswaardigheden te ontdekken. De Somme ligt op ongeveer 4 uur rijden van Nederland.

Een paar hoogtepunten voor de zomer:

Amiens:

De kathedraal in kleur, na zonsondergang wordt de voorgevel van de kathedraal volledig ingekleurd. Zo krijgt u het originele beeld uit de Middeleeuwen te zien. Tussen 16 juni en 30 september iedere avond na zonsondergang.

Saint-Riquier:

Zomer muziekfestival, klassieke muziek concerten in de gotische abdijkerk van Saint-Riquier van 14 tot 22 juli.

"Terre de Picardie":

Klank- en lichtshow in Aily-sur-Noye, een levensgroot spektakel dat de geschiedenis en het leven van de inwoners van Picardië vertoont. Van 24 augustus tot 22 september, ieder vrijdag- en zaterdagavond (ook op 2 september).

Vergeet niet dat de Somme het hele jaar door veel te bieden heeft!

Profiteer van de grote getijden om de baai van de Somme te ontdekken: springgetij van 17 tot 20 september, springvloed van 16 tot 18 oktober en van 15 tot 17 november.

Andere evenementen in de Somme:

Kajak race van de "Baie des Phoques" op 6 en 7 oktober in de baai van de Somme.
Rommelmarkt in Amiens op 7 oktober.
Kerstmarkt in Amiens van 1 tot 24 december. De nachtshow van de gekleurde kathedraal van Amiens ook in december en januari.

Om uw reis voor te bereiden:

Alle brochures over uw reis naar de Somme, zoals camping- en hotelgidsen, bezienswaardigheden en activiteiten, maar ook kant en klare formules voor een korte vakantie, kunt u aanvragen bij:

Comité du Tourisme de la Somme
21 rue Ernest Cauvin
80000 Amiens
Frankrijk

Tel: 0033.3.22.71.22.71
Fax: 0033.3.22.71.22.69
E-mail: accueil@somme-tourisme.com
Internet: www.somme-tourisme.com

Zij zullen u graag van dienst zijn.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maison de la France
Lisanne de Jonge
Tel. 020-53.53.018
fax 020-620 33 39|
e-mail: lisanne@fransverkeersbureau.nl

Deel: ' Toeristische hoogtepunten aan de Somme, Frankrijk '
Lees ook