Toevoeging van vitamine D verbetert veiligheidsprofiel van nandrolone


HOUSTON, 20120625 -- Recent wetenschappelijk onderzoek door het Nederlandse bedrijf OrgaNext Research heeft aangetoond dat toevoegen van vitamine D aan nandrolon niet alleen de aanmaak van nieuwe spierstamcellen stimuleert, maar ook ongewenste androgene bijwerkingen tegengaat.

Wetenschappelijk adviseur van OrgaNext Dr. Lenus Kloosterboer presenteert de resultaten van dit onderzoek tijdens het jaarlijkse congres van de Endocrine Society in Houston, Texas in de USA (23-26 juni).

Oudere patiënten kunnen bij een ziekenhuisopname zo'n 10 procent van hun spiermassa in slechts drie dagen verliezen en bouwen ook nog eens veel moeilijker nieuwe spiermassa op dan jongeren. Daardoor herstellen veel oudere patiënten vaak slechter of trager na een ziekenhuisopname, wat vooral bij heupfractuurpatiënten een groot probleem is. Van de mensen die voor het breken van hun heup nog zelfstandig woonden, blijft ca. 50 procent afhankelijk van intensieve zorg. Dit is niet alleen vervelend voor de mensen die dit treft, maar ook voor de samenleving als geheel. In Europa breken ca. 800.000 mensen per jaar hun heup en omdat de bevolking ouder wordt is het de verwachting dat dit er ieder jaar meer gaan worden.

OrgaNext Research ontwikkelt NDD voor het bevorderen van het herstel na een heupfractuur. NDD is de combinatie van 'nandrolon decanoaat' een bestaand geneesmiddel met bewezen spieropbouwende werking en vitamine D3. Vorig jaar toonde het Arnhemse OrgaNext al aan dat NDD de aanmaak van nieuwe skelet spiercellen stimuleert. Deze nieuwste studie toont aan dat toevoegen van vitamine D3 aan nandrolon naast synergie op de aanmaak van nieuwe spierstamcellen ook de androgene specificiteit in vitro verbetert. Kloosterboer: "Hoewel deze studies in het laboratorium zijn gedaan, zijn deze bevindingen veelbelovend voor patiënten omdat deze data het aannemelijk maken dat we een laag gedoseerde effectieve en veilige therapie kunnen ontwikkelen."

Voor oudere patiënten is dat goed nieuws, omdat veel oudere mensen meerdere medicijnen gebruiken, die ook nog eens langer in het lichaam blijven dan toen ze jonger waren. Dit omdat de lever met het klimmen der jaren trager stoffen afbreekt en de nieren trager stoffen uitscheidt. Zowel de European Medicine Autoriteiten (EMA) als de Amerikaanse FDA vinden dat er beter gekeken moet worden naar bijwerkingen van medicijnen bij ouderen. Zowel de EMA als de FDA zijn inmiddels door OrgaNext geconsulteerd over NDD.

OrgaNext Research BV is het eerste biofarmaceutische bedrijf ter wereld dat zich uitsluitend richt op herstel na ziekenhuisopname of ongeval. OrgaNext Research BV is een in 2009 opgericht Nederlands bedrijf, gevestigd te Arnhem. Meer informatie op www.organext.com.


Deel: ' Toevoeging van vitamine D verbetert veiligheidsprofiel van nandrolone '
Lees ook