Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Vrijwilligers gevraagd!

TOEZICHT EN PROMOTIE AXELSE MOLEN

Vorig jaar juni is de Axelse molen na een lange periode van restauratiewerkzaamheden officieel geopend. Indertijd is besloten om de openingstijden van de molen uit te breiden en af te stemmen op de openingstijden van andere toeristisch-recreatieve voorzieningen zoals de watertoren en plaatselijke musea. Helaas beschikt de molen momenteel over onvoldoende vrijwilligers om dit besluit te kunnen uitvoeren. Mogen wij misschien een beroep op u doen?

De molen is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het was de bedoeling dat de molen ook op donderdag- en vrijdagmiddag geopend zou zijn. Er zijn echter niet genoeg vrijwilligers om het toezicht in de molen te garanderen. Om de nieuwe openingstijden te realiseren, is er behoefte aan minstens 15 vrijwilligers. De vrijwilligers werken altijd in teams van 2 personen.

Wat wordt er van u verwacht?

De vrijwilligers geven, samen met de molenaar, voorlichting over de gang van zaken in de molen; zij geven bijvoorbeeld uitleg over de functie van de verschillende zolders in de molen en de wijze waarop het meel gemaakt wordt. Daarnaast wordt er in de molen een aantal promotieartikelen te koop aangeboden. Uiteraard wordt u, voordat u begint, wegwijs gemaakt en maakt u kennis met collega-vrijwilligers.

De gemeente is dus op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor de molen van Axel. Hebt u belangstelling voor molens en kunt u zich vinden in de werkzaamheden die hiervoor beschreven zijn? Dan kunt u vrijblijvend nadere informatie vragen en/of zich aanmelden bij Heleen van Espen, gemeentelijk welzijnsmedewerkster, telefoon 0115-568355.

Deel: ' Toezicht en promotie axelse molen '
Lees ook