Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.35 uur
Botendieven aangehouden

UTRECHT Op maandag 30 juli zagen getuigen, dat een rubberboot werd gestolen door twee onbekende mannen aan het Salamanderpad. Dit gebeurde omstreeks vijf uur in de ochtend. De mannen waren in een boot aan komen varen en waren met de gestolen boot in de richting van de Winthontlaan weggevaren.

De politie onderzocht hierop de omgeving van het park tussen de Verlengde Hoogravenseweg en de Liesbosweg en trof op een gegeven moment 2 verdachten aan. Deze waren op dat moment juist bezig om de twee boten leeg te laten lopen. Het tweetal werd aangehouden. Het betrof twee inwoners van Utrecht in de leeftijd van 23 en 25 jaar. Door de politie werden de rubberboten met een buitenboordmotor en andere attributen inbeslaggenomen.

Uit onderzoek bleek dat de rubberboot waarmee het tweetal was komen aanvaren eerder op de Catharijnesingel was ontvreemd.

Toezichthouders gewond

UTRECHT Op maandag 30 juli, omstreeks kwart voor negen in de ochtend raakten twee toezichthouders gewond bij een vechtpartij in het Radboudkwartier. De toezichthouders spraken een halfnaakte man aan die passerende vrouwen lastig viel. De man, die een verwarde indruk maakte, was hier kennelijk niet van gediend en sloeg op een gegeven moment de toezichthouders in het gezicht. Hierop ontstond een worsteling, waarbij de toezichthouders hulp kregen van voorbijkomende burgers.

De man kon onder controle worden gebracht en werd aangehouden. Het betrof een 31-jarige inwoner van Kampen. De verdachte werd inverzekering gesteld. De beide toezichthouders werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en behandeld aan hun verwondingen.

Achtervolging motorfiets

UTRECHT Op maandagmiddag 30 juli, zagen surveillerende politieagenten een motorfiets rijden over het Westplein. Bij de kruising Daalsetunnel met de Vleutenseweg probeerde de motorrijder zich te verschuilen voor de politie door kort achter een bestelauto te gaan rijden. Kennelijk had de motorrijder in de gaten dat de politie hem in het oog hield en vervolgens keerde deze de motorfiets en reed de Damstraat in. Vervolgens reed de motorrijder met hoge snelheid via het trottoir door de Damstraat.

Via de Vleutenseweg , de Cremerstraat en Cartesiusweg reed de motorrijder verder waarbij ruim honderd kilometer per uur reed. De politie die de motorrijder achtervolgde zag dat de motorrijder diverse rode verkeerslichten negeerde, vluchtheuvels links voorbij reed en zijn snelheid verhoogde tot boven de 140 km/h. Bij de Royaards van de Hamkade vluchtte de motorrijder de wijk Ondiep in, waarna de politie de motorrijder kwijt raakte.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag 30 juli werd op het Jaarbeursplein door beveiligingsmedewerkers een man op heterdaad betrapt terwijl hij aan het inbreken was in een geparkeerde auto. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Utrecht, werd overgedragen aan de politie. De verdachte had uit de geparkeerde auto een autoradio weggenomen.

Onenigheid
UTRECHT Een 23-jarige inwoner van Lelystad, raakte maandagavond 30 juli gewond bij een vechtpartij aan de Vlierboomstraat. De man kreeg rond half elf ruzie met een 50-jarige inwoner van Utrecht. De ruzie was ontstaan naar aanleiding van een voortslepend conflict. Tijdens de ruzie werd een ruit van een toegangsdeur vernield. Vermoedelijk is het slachtoffer door het kapotte glas gewond geraakt.

De ruzie zette zich voort op straat waarbij beiden dreigden met slagvoorwerpen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht met diverse snijwonden aan armen en borst. De Utrechter werd aangehouden en het slachtoffer deed aangifte. De politie onderzoekt de aard en omstandigheden van de ruzie.

Rijden zonder rijbewijs
UTRECHT Op maandagavond 30 juli zagen surveillerende agenten een auto over de Franciscusdreef rijden, waarvan zij de bestuurder wilden controleren. Na een stopteken gegeven te hebben ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor via de Albert Schweitzerdreef. Hierna ontstond een achtervolging via de Zuilense Ring en de wijk Zuilen. Tijdens de achtervolging negeerde de bestuurder diverse rode verkeerslichten.

Op de Amsterdamsestraatweg kon met behulp van andere politieauto`s de bestuurder uiteindelijk tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Utrecht, bleek zonder geldig rijbewijs te rijden. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto werd inbeslag genomen.

Deel: ' Toezichthouders gewond bij handgemeen in Utrecht '
Lees ook