Tolsma winnaar 2016 in Bewaartechniekbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 14:00 uur

Rotterdam, 20160215 -- Tolsma is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Bewaartechniekbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf, met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘Tolsma geldt als een van de leidende bedrijven op het gebied van bewaartechniek en klimaatbeheersing en weet haar grote vakkennis uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Tolsma (officiële naam: Tolsma Techniek Emmeloord BV) als onderdeel van de Tolsma-Grisnich Group is specialist in intelligente bewaartechniek en staat bekend om het automatiseren en optimaliseren van de bewaring van agrarische producten (aardappelen, uien en wortelen). Tolsma-Grisnich verzorgt het gehele traject van ontvangst, transport, bewaring, bunkeropslag, reiniging, sorteren en verpakken en combineert de afzonderlijke componenten tot intelligente totaaloplossingen, die zich kenmerken door hun innovatieve karakter. Tolsma onderscheidt zich door haar grote vakkennis op het gebied van bewaartechnieken en de uitgekiende en nauwe samenwerking met zusterbedrijf Grisnich. Dit stelt haar in staat om met klantspecifieke installaties en turn-key projecten te komen.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Tolsma een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Tolsma, want zij is continu bezig haar diensten en producten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van haar klanten. De door Tolsma ontwikkelde klimaatcomputer, Vision Control, en de milieuvriendelijke koelsystemen zijn mooie voorbeelden van haar innovatief vermogen.

Nummer 1 van de wereld

De jury prijst met name haar imposante marktpositie. Op het gebied van inschuren, bewaren, verwerken en verpakken van agrarische producten is Tolsma-Grisnich de absolute nummer 1 van de wereld. Zij is dan ook mondiaal actief en ontvangt per jaar honderden relaties uit alle continenten. Installaties worden in alle uithoeken van de wereld geleverd en onderhouden. Emmeloord is het mondiale kenniscentrum op het gebied van aardappelen, met veel bedrijven uit de keten van veredeling van nieuwe rassen tot en met de verwerking tot chips.

‘De wereld van Tolsma is hightech’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Succes is hier te danken aan kennis, kennis en kennis. Over het product, over wat er met het product kan en moet gebeuren en over hoe dat dan moet gebeuren. Tolsma heeft in vergelijking met haar concurrenten de grootste R&D-afdeling en onderhoudt zeer nauwe banden met de Universiteit Wageningen. Haar techniek en haar besturingssoftware is ongeëvenaard. De combinatie van techniek en bewaaradvies resulteert in het hoogste bewaarrendement voor klanten.’

‘Gedrevenheid, passie, innovatie, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Tolsma een absolute topper in haar wereld. Vaderlands vakmanschap en ondernemerschap ten voeten uit. Een toonbeeld van Nederlandse kennis en kunde in de agrarische wereld!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.tolsma.com/nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 14:00 uur.


Deel: ' Tolsma winnaar 2016 in Bewaartechniekbranche '
Lees ook