AAN: De Auto(sport)redactie

Tom Coronel achtste in Japanse GT race

De vijfde ronde van het Japans GT kampioenschap (55.000 toeschou wers) werd verreden op het circuit van Fuji. Voor zover je daar van kunt spreken, het "thuis"-circuit van de in Gotemba woonachtige Tom Coronel. De Nederlander reed voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoot in de Mobil1-Honda NSX: Hidetoschi Mitsusada. Na de training bezetten zij de negende plaats op de startgrid. Ondanks een sterke race over 57 ronden kwam door de Nederlands-Japanse equipe niet verder dan een achtste plaats in het klassement.

De door Marlboro, Mobil1, McGregor, Bakker Bart, Bridgestone en Honda ondersteunde coureur verlegt echter snel zijn aandacht naar de volgende race in de Formule Nippon. Die wordt 4 september op hetzelfde circuit van Fuji verreden. Coronel gaat momenteel aan de leiding in het Formule Nippon kampioenschap.

"Ondanks onze wat mindere uitgangspositie hebben we er een spannende race van gemaakt. Ik nam deze keer weer de start voor mijn rekening en heb de eerste 37 ronden gereden. Dat ging lekker. De auto liep goed en lag goed. Na de nodige gevechten met de anderen ben ik opgeklommen naar de vierde plaats. Op het van de pitstop moesten de Toyota"s nog binnen komen. Dat deden ze direct met ons. Jammer genoeg verliep de stop niet helemaal naar wens en verloren wij direct alle gewonnen plaatsen. Op zich deed Mitsusada het niet slecht tijdens zijn eerste race in de GT. Hij had een ronde of twee nodig om in het juiste ritme te komen en vervolgende daarna de race op hetzelfde tempo. Spijtig genoeg kon hij geen plaatsen winst boeken", aldus Coronel na afloop.

Voor Coronel ligt het zwaartepunt dit jaar duidelijk op de Formule Nippon. Komende week gaat hij uitgebreid testen op het circuit van Mine. "Met het vorige resultaat hebben we aangetoond dat uitgebreid testen absoluut belangrijk is om de leidende positie in het kampioenschap te behouden. Daar is het Nakajima team nu ook volledig van overtuigd. Daarna volgt, begin september de Nippon race op Fuji.
Uitslag vijfde race Japans GT kampioenschap circuit van Fuji
1. Hideki Noda-Wayne Gardner ( Toyota Supra) 57 ronden 1.26.41.511; 2. Juichi Wakisaka- Katsutomo Kaneishi (Mugen Honda NSX) op 30.577; 3. Erik Comas/Satoschi Motoyama (Nissan Skyline) op 32.212; 4. Masanori Sekiya-Takaya Kurosawa (Toms Toyota) op 37.023; 5. Kazuyoshi Hoshino-Masami Kageyama (Nissan Skyline) op 39.255 en 6. Hironori Takeuchi-Yuji Tachikawa (Toyota Supra) op 39.255. 8. Tom Coronel-Hidetoshi Mitsusada (Mobil1 Honda NSX )op 47.911. Stand na 5 races Japans GT 4 kampioenschap:

1. E. Gomas 61 punten; 2. S. Motoyama 53 ; 3. S. Sekiya/T. Kurosawa 43 ; 4. K. Hoshino-M. Kageyama en J. Wakisaka-K. Kaneishi ieder 35 punten en 14. Tom Coronel 12 punten.
Fuji: 8 augustus 1999
 

Zoekwoorden:

Deel: ' Tom Coronel achtste in Japanse GT race '
Lees ook