Tom Coronel

7 September 2001: Tom Coronel tweede en derde in DTCC kwalificatie

Tom Coronel heeft zich vandaag op een prima uitgangspositie neergezet voor de DTCC races tijdens de Radio 538 Trophy of de dunes aanstaande zondag op het Circuit Park Zandvoort. In tegenstelling tot het normale wedstrijdschema vonden de kwalificaties voor de races op zondag vandaag al plaats. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het uigebreide demoprogramma van Jos Verstappen en het Arrows team dat vrijwel de hele zaterdag in beslag zal nemen.

Tom Coronel wist in de twee kwalificatietrainingen van vandaag de tweede en de derde tijd neer te zetten. Pole position voor de eerste race ging naar Coronel's teamgenoot in het BMW dealerteam Sandor van Es, terwijl Renault rijder Phil Bastiaans de pole voor de tweede race wegkaapte. "Het ging redelijk goed", aldus Tom. "Dat wil zeggen dat ik weliswaar vooraan sta, maar toch niet helemaal tevreden ben. Na de klapper op de Marlboro Masters hebben ze een nieuwe auto voor me opgebouwd. Ik heb de rembalans van deze auto nog niet helemaal onder controle, vandaar dat ik af en toe een klein foutje maakte. Dat was vooral in de tweede sessie jammer omdat het na een paar rondjes al begon te miezeren waardoor ik mijn tijd niet kon verbeteren."

Voor BMW zal het een belangrijk weekend worden aangezien Van Es de titelstrijd voortijdig kan beslissen. Tom's tweelingbroer Tim deed het aanvankelijk goed met zijn Lexus, al kreeg hij aan het eind van de eerste training problemen met zijn motor waardoor hij helaas ook de tweede training moest missen. Hopelijk krijgt het Cavallino team de problemen tijdig onder de knie, geluk bij een ongeluk hebben ze hiervoor een extra dag ter beschikking. Tom zal zijn extra 'vrije dag' op de Nürburgring doorbrengen waar hij het Lister team mentaal zal ondersteunen bij de kwalificaties voor de FIA GT race van zondag. Zoals bekend kan Tom hieraan niet deelnemen omdat zijn prioriteiten dit jaar bij BMW en het DTCC liggen.Deel: ' Tom Coronel tweede en derde in DTCC kwalificatie '
Lees ook