Toneelgroep Amsterdam

E-MAIL NIEUWSBRIEF TONEELGROEP AMSTERDAM
(2 wekelijkse informatie van en over Toneelgroep Amsterdam)

week 45
woensdag 10 november 1999

Persbericht nr 7 - seizoen 1999/2000

Amsterdam, oktober 1999

Closer

Mooie mensen, snelle gesprekken, wisselende contacten

Toneelgroep Amsterdam speelt nog een aantal keer de voorstelling Closer. Op vrijdag 13 november 1998 ging in Toneelschuur Haarlem Closer in première. Dit seizoen is de voorstelling nog te zien in Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Antwerpen en Maastricht. Closer, regie Marc Nelissen / Gijs de Lange, is een recent stuk van de Britse auteur Patrick Marber.

Closer (1997) - Patrick Marber

Closer zoomt in op het moderne leven dat zich voltrekt in discotheken, grand cafés, musea en in smaakvol ingerichte interieurs. Het is de wereld van de geslaagde dertiger die er aan de buitenkant mooi uitziet maar een verlangen naar liefde, sex en waarheid verhult. De toevallige ontmoeting tussen een striptease-danseres en een schrijver werkt hier ontregelend. Haar impulsieve houding en de eenvoud waarmee ze de liefde ervaart, voedt de verbeelding van de anderen maar tast hun zekerheden aan. Closer is een prikkelende voorstelling over de oeroude strijd tussen mannen en vrouwen, over de behoefte aan waarheid en de noodzaak van illusies.

Patrick Marber (34) maakt deel uit van de jonge generatie Britse schrijvers die in Londen het theater een nieuwe impuls geeft. Closer is zijn tweede stuk. Het werd bekroond met de Laurence Olivier Award, de prijs voor het beste Engelse toneelstuk uit 1997.

Gespeeld door: Hajo Bruins, Janni Goslinga, Kees Hulst, Lineke Rijxman

Auteur Patrick Marber
Regie Marc Nelissen / Gijs de Lange
Vertaling Martin Bril
Dramaturgie Dirkje Houtman
Decor Paul Gallis
Kostuums Carin Eilers
Licht Reinier Tweebeeke

Voor interviews e.d. met betrekking tot de voorstelling Closer kunt u zich wenden tot Siart Smit, afd. publiciteit Toneelgroep Amsterdam, 020 5237800.

Speeldata Closer

vr 19, za 20, 20.30 uur Transformatorhuis Toneelgroep Amsterdam* di 23 t/m za 27 20.30 uur Transformatorhuis Toneelgroep Amsterdam*


*Transformatorhuis Toneelgroep Amsterdam Haarlemmerweg 8 - 10 (Westergasfabriekterrein)
Kaartverkoop via AUB Ticketshop (hoek Leidseplein/Marnixstraat) Reserveren via Toneelgroep Amsterdam Lijn 020 6279070

Deel: ' Toneelgroep Amsterdam speelt laatste voorstellingen Closer '
Lees ook