AFC Ajax

Tonny Bruins Slot keert terug in technische staf Ajax

Amsterdam, dinsdag 25 mei 1999.

Oud Ajax-trainer Tonny Bruins Slot keert volgend seizoen terug bij de technische staf van Ajax. Bruins Slot wordt in de eerste plaats verantwoordelijk voor de technische leiding van het tweede team en de doorstroming van talent naar de hoofdmacht. Ook zal hij het doorstromingsproces van het hoogste A-junioren team, dat onder leiding staat van John van 't Schip, begeleiden. Tevens gaat Bruins Slot Jan Wouters ondersteunen bij de training van het eerste elftal en wordt hij ingeschakeld bij eventuele wedstrijdanalyses.

Tonny Bruins Slot voetbalde als aanvaller bij DWS, FC Zaanstreek, AZ en Blauw Wit tot een knieblessure hem het voetballen onmogelijk maakte. Zijn trainerscarrière begon bij FC Amsterdam, waarna hij in 1981 als hoofd jeugdopleiding bij Ajax aan de slag ging. Als interim-coach werd hij met Ajax landskampioen in 1985, om daarna elf jaar rechterhand van Johan Cruijff te zijn bij Ajax en FC Barcelona. Terug in Nederland, in 1996, kwam de Hagenees in dienst van PSV, waar Bruins Slot de jeugd reorganiseerde en tevens manager scouting was.

De technische staf van Jan Wouters ondergaat voor volgend seizoen nog enkele wijzigingen. Eerder werd bekend dat Jan Olde Riekerink volgend seizoen zal gaan functioneren als assistent-trainer. In deze functie ondersteunt hij Wouters in de organisatie van trainingen, het analyseren van wedstrijden en het regelen van oefenduels. Ook zit Jan Olde Riekerink tijdens wedstrijden van Ajax naast Jan Wouters op de bank. Bob Haarms blijft als hersteltrainer onderdeel uitmaken van de technische staf. Op de achtergrond is Danny Blind als directeur spelersbeleid actief.

Heini Otto, de afgelopen twee seizoenen de assistent van de hoofdtrainer, keert terug als jeugdtrainer bij de Ajax-opleiding en wordt in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de B1.


Zoekwoorden:

Deel: ' Tonny Bruins Slot keert terug in technische staf Ajax '
Lees ook