Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

TONNY EIJK ERELID GENOOTSCHAP WILD ETEN

ACHTERHOEK Weinig Nederlanders bezitten

zoveel talenten als Tonny Eijk. Hij is niet alleen

een begenadigd muzikant, maar ook

vooraanstaand publicist. Nationaal bekend van al zijn muziekstukken, optredens in tal van concertzalen in binnen- en buitenland en uiteraard van de televisie. Maar ook bekend vanwege zijn artikelen in kranten en tijdschriften waarin hij zijn visie geeft op het toerisme met culinaire tips. De oplettende lezer moet opgevallen zijn dat Tonny Eijk een sterke voorkeur heeft voor de Achterhoek. En met name voor het eten in de Achterhoekse horeca. Als het kan het eten van een wildgerecht. Dit geheel was aanleiding voor het Genootschap Vrienden Wild eten in de Achterhoek Tonny Eijk te benoemen tot erelid. De bijbehorende prijzen, een oorkonde, een sjerp en een bronzen beeld zijn op 1 oktober tijdens de opening van de actie Wild eten in de Achterhoek aan hem uitgereikt.

Wild eten in de Achterhoek

Dit is de naam en het thema van een samenwerking tussen een dertigtal Achterhoekse horecabedrijven en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme. Van half oktober tot eind december serveren de restaurants bijzondere wildgerechten. Tevens worden er tal van speciale wildarrangementen aangeboden al dan niet met een of meer overnachtingen. Bij de wildmenu s bevelen de restaurants elk jaar een bijpassende wildwijn aan, dit jaar de Argentijnse Salentein Malbec. Alle informatie over wild eten in de Achterhoek is samengevat in een aantrekkelijke brochure, te bestellen via www.achterhoektoerisme.nl of tel.(0900) 26 92 888.

Genootschap

Het Genootschap Vrienden "Wild Eten in de Achterhoek" is opgericht om meer aandacht te vragen voor het seizoensgericht koken. Door de overvloed uit de gehele wereld komt juist weer het verlangen om terug te gaan naar de oorsprong; koken met grondstoffen uit de eigen regio, waarbij de culinaire seizoenen gevolgd worden. Elk seizoen levert immers zijn eigen producten: asperges in de lente, aardbeien in de zomer en natuurlijk wild in het najaar. Met grondstoffen uit eigen regio en geserveerd in bij de omgeving passende restaurants. Sinds 2000 reikt het Genootschap elk jaar een prijs uit aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor bovengenoemde culinaire waarden. In het jaar 2000 werd de prijs uitgereikt aan het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

Gratis brochure

Alle informatie over Wild eten in de Achterhoek en de dertig restaurants die de wildgerchten serveren is vermeld in de gratis wildbrochure. Deze is verkrijgbaar bij de grotere VVV s in ons land en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC ZUTPHEN, tel. (0900) 26 92 888 en is te bestellen via www.achterhoektoerisme.nl

Deel: ' Tonny Eijk erelid genootschap Wild Eten in de Achterhoek '
Lees ook