BOVAGBron: Persberichten
Datum: 5-10-2001

---

Toolbox helpt truckdealer aan personeel

D. Schmidt, commercieel directeur van de Innovam Groep, heeft op de Truckdealerdag 2 oktober de eerste toolbox uitgereikt aan Frans van Voorst Vader, voorzitter van de Truck Dealer Associatie, een afdeling van BOVAG. De toolbox, een speciale gereedschapskist, reikt truckdealers ideeën en praktische instrumenten aan om leerlingen, ouders en leerkrachten op de hoogte te brengen van de verschillende activiteiten en carrièremogelijkheden in de truckbranche. In de toolbox zitten onder andere richtlijnen voor het afsluiten van convenanten met regionale (bedrijfs)scholen, adressen van alle scholen met contactpersonen en informatie over alle opleidingen, functies, trainingen en carrièremogelijkheden in de truckbranche. De toolbox is ontwikkeld in opdracht van TDA die haar leden op deze manier wil helpen personeel te werven. De komende weken krijgen alle truckdealers die bij TDA zijn aangesloten een toolbox toegestuurd.

Net als vele andere branches kampt ook de truckbranche met een groot personeelstekort. Uit onderzoek van het Cardano Instituut is gebleken dat maar liefst 80% van de truckdealers problemen heeft bij het vinden van personeel. Naar schatting zijn er momenteel zo'n 1300 vacatures voor technische functies bij de 340 vestigingen van truckdealers, die samen bijna 10.000 personen in dienst hebben.

Helaas kiezen nog altijd te weinig jongeren voor een functie in de truckbranche. Dit is een gemiste kans voor zowel de branche, die staat te springen om nieuwe werknemers, als voor de betreffende jongeren. De truckdealerbranche is namelijk volop in beweging, loopt voorop als het gaat om de nieuwste techniek en elektronica en biedt allerlei boeiende kansen op zowel technisch, commercieel als administratief niveau. Veel truckdealers hebben hun dienstenpakket de afgelopen tijd flink verbreed waardoor er veel specialistische functies zijn bijgekomen, zoals bijvoorbeeld aircospecialisten en hydrauliektechnici. De doorgroeimogelijkheden zijn dan ook fors vergroot en door de toename van onderhouds- en wagenparkcontracten zijn ook de administratieve en partsfuncties uitgebreid.

---

Deel: ' Toolbox helpt truckdealer aan personeel '
Lees ook