Persbericht

Zaterdag 27 juli 2002 - Plein Open

Toonaangevend festival met Silverlake, Nicotine en Backfire.

Den Haag maakt zich op voor de zevende editie van het festival Plein Open. Dit toonaangevend evenement werd in 1995 voor het eerst georganiseerd door het Haags Pop Centrum. Plein Open is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste regionale popfestivals voor aankomend poptalent in Zuid Holland. Artiesten als Dyzack, Suburbs, Incense, Burma Shave en Grof Geschut werden allen op dit evenement voorgesteld aan het kritische Haagse publiek en wisten vervolgens landelijke bekendheid te verwerven.

Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd een interessant programma neer te zetten. Op zaterdag 27 juli zal op het Spuiplein, naast het imposant witte Haagse stadhuis, worden opgetreden door twaalf bands en diverse DJ's. Tussen 13:00 en 23:00 uur staan de volgende acts op het Eastpak Podium:

Backfire (hardcore).
BaggaBownz (nu-metal).
Broshim (gitaarpop).
Delise (singer/songwriter met band).
Instant Mix (pop/rock).
Lianan Shee (rock/metal).
N.A.O.P. (punk).
Nicky's Trinity (crossover reggae/rock).
Nicotine (hip-hop).
Silverlake (rock).
Suns of Ra (crossover dance/gitaarpop).

Op het BAF Dancepodium op de Turfmarkt zullen vanaf 13:00 uur de volgende DJ's draaien: Moos & Lee, Jahva-Va Sounds, Shapeshifter & Co, Anton, Kombat Ki & OBX, Chell & Stefan, Starkid, Kipkillah & Milky-Lee en Daan & Rachid.

Een tweede persbericht met het tijdschema van Plein Open sturen wij u begin juli.

Aan deze programmering wordt nog één band toegevoegd. Namelijk de winnaar van The BeachBattle. De finale van deze talentenjacht is op zaterdag 8 juni in De Duinslag in Scheveningen.

De presentatoren van Plein Open zijn wederom Gerard van den IJssel en R.J. Rueb. Verder is er een uitgebreide festivalmarkt met veel aandacht voor kinderactiviteiten. Plein Open wordt ieder jaar bezocht door zo'n 10.000 bezoekers en is gratis toegankelijk.

Meer informatie:
Haags Pop Centrum
Rob Vondracek en Ronald Stemmerich
Burgemeester Hovylaan 12
2552 AW Den Haag
Tel : 070-3973909
Fax: 070-4400085
E-mail popcentrum@hetnet.nl

Deel: ' Toonaangevend festival met Silverlake, Nicotine en Backfire '
Lees ook