Ingezonden persbericht


Top 200 rijkste mensen in de mode

De modebranche is niet alleen een van de leukste sectoren om in te werken, het is ook een branche waar je erg rijk in kunt worden. In de FashionUnited Top 200 van rijkste mode professionals zijn de 200 mensen opgenomen die door hun werk in de mode een vermogen van minimaal 70 miljoen dollar (52 miljoen euro) tot maximaal 41 miljard dollar (31 miljard euro) hebben opgebouwd.

Top 3
De rijkste mode professional is Bernault Arnault, CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy, wiens vermogen van 41 miljard dollar (31 miljard euro) voortkomt uit de opbrengst van modehuizen als Louis Vuitton, Christian Dior, Kenzo, Marc Jacobs, Céline, Tag Heuer, Fendi and Bvlgari. Zara-oprichter Amancio Ortega is de tweede op de lijst met een vermogen van 37,5 miljard dollar (28 miljard euro) en tevens de man wiens eigendom het snelst groeit dankzij het succes van Inditex. Op nummer 3 staat de Nederlandse Brenninkmeijer familie die C&A runt. Met hun vermogen van 29 miljard dollar (22 miljard euro) mogen ze zich de rijkste Nederlandse modefamilie noemen.

Nederlanders
In totaal zijn er 35 Nederlandse mode-ondernemers in de lijst opgenomen, waaronder Jan Zeeman, Rattan Chadha, Ronald en Kees de Waal, Ronald Kahn, Ronny Rosenbaum, Ben Kolff, Jeroen Schothorst, Max Abram en Inge van Kemenade.

Rijkste vrouw
De rijkste vrouw in de mode is Miuccia Prada, oprichtster en hoofdontwerper van modehuizen Prada en Miu Miu. Haar fortuin van 6,8 miljard dollar (5 miljard euro) heeft haar de 18e plaats in de FashionUnited Top 200 opgeleverd.

Selfmade
De mode-ondernemer met het grootste vermogen binnen de kortste tijdsperiode is Sara Blakely. Sinds Blakely ondergoedmerk Spanx oprichtte in 2000 is haar vermogen gegroeid naar 1 miljard dollar (748 miljoen euro). Volgens Forbes is de 41-jarige Blakely de jongste vrouwelijke selfmade miljardair ter wereld. De zakenvrouw staat in de FashionUnited Top 200 van rijkste mode professionals genoteerd op de 89e plaats.

E-commerce
Vente-privée.com oprichters Jacques-Antoine Granjon en Mickaël Benabou bouwden binnen tien jaar een vermogen van 984 miljoen dollar (737 miljoen euro) op. Dat maakt hen de hoogst genoteerde internet-mode-ondernemers in de lijst, ondanks dat de besloten winkelclub tegenwoordig ook meer dan kleding verkoopt.

Voor de volledige top 200 >> klik hier

----------

Deel: ' Top 200 rijkste mensen in de mode '


Lees ook