Topjaar voor Trends & Trade Venlo

Trendy groothandelscentrum uitgegroeid tot belangrijk inkoopcentrum Europa

VENLO, 20050902 -- Trends & Trade Venlo viert in september het feit dat een jaar geleden de deuren van haar nieuwe vooruitstrevende pand geopend werden. Het trendy groothandelscentrum heeft een topjaar beleefd. Het aantal klanten groeide explosief, het aantal prominente standhouders is indrukwekkend, alle stands zijn verhuurd ­ er is zelfs een wachtlijst - en het assortiment is heel breed en kwalitatief hoogwaardig. Tel daarbij de centrale ligging, de uitstekende bereikbaarheid, de schitterende inrichting en het krachtige concept, en duidelijk is waarom Trends & Trade Venlo is uitgegroeid tot één van de belangrijkste inkoopcentra voor detaillisten in Europa.


"Trends & Trade is in een jaar tijd zeer volwassen geworden", oordeelt bedrijfsleider Eric Peeters. "We zijn aangenaam verrast door de sterke groei en de waardering van onze klanten. Dat blijkt onder meer uit de afstanden die klanten afleggen om bij Trends & Trade Venlo te kunnen inkopen. Voor duizend kilometer of meer draaien onze klanten hun hand niet om. We hebben uit bijna alle Europese landen klanten."
De reden voor die sterke positionering in Europa heeft volgens Peeters veel te maken met het exclusieve en diverse assortiment. "Onze klanten vinden het waard om naar Venlo af te reizen, omdat ze bij ons producten kunnen inkopen die ze elders nergens krijgen. Wat je zoekt, vind je bij Trends & Trade Venlo. En wat ook telt: ons assortiment is uitgebreid én betaalbaar. Die combinatie maakt Trends & Trade Venlo zo sterk."

Gewenste uitstraling
Trends & Trade Venlo telt 180 standhouders die op liefst 21.000 m2 hun veelzijdig assortiment aanbieden. Door de ruime opzet kunnen klanten op hun gemak en in alle rust inkopen. Wat in het grote hallencomplex opvalt, is de inrichting van de stands: spraakmakend, smaakvol en kleurrijk. "Er zitten fantastische stands tussen", beaamt Peeters. "Soms zijn het complete decors. Het typeert de kwaliteit van de ondernemers die een stand hebben gehuurd: prominente bedrijven die Trends & Trade in heel Europa de gewenste uitstraling geven."
Trends & Trade Venlo voert een zorgvuldig beleid met betrekking tot de standhouders en het assortiment. "Er moet balans in het aanbod zijn. We willen geen sterke focus op bepaalde artikelen. Die balans monitoren we voortdurend. Daarom hanteren we enerzijds voor bepaalde productgroepen een wachtlijst, en blijven we anderzijds op zoek naar artikelen om het assortiment nog meer te verbreden."
Peeters ziet nog volop groeimogelijkheden voor het groothandelscentrum voor woon-, tuin-, cadeau- en decoratieartikelen. "We willen en gaan verder groeien: nóg meer kwaliteit, nóg meer diversiteit. We leggen de lat steeds hoger. Er zit nog genoeg potentie in Trends & Trade Venlo."

Themadagen succesvol
De themadagen ­ met aansprekende demonstraties - blijken een voltreffer. Trends & Trade Venlo organiseerde dit jaar al met veel succes de Voorjaarsshow (13 en 14 februari), de Trendy Tuindagen (3 en 4 april) en de Life Style Dagen (6 en 7 juni). De Kerstshow (26 en 27 september), Candle light shopping (24 en 25 oktober) en Last minute shopping (12 en 13 december) staan nog op de rol voor 2005.
Trends & Trade Venlo hanteert het cash & carry concept: inkopen, centraal afrekenen en meteen meenemen. Uitsluitend branchegerichte inkopers ­ ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ­ komen in aanmerking voor een toegangspas voor Trends & Trade Venlo. Na inlevering van een bewijs van inschrijving uit het handelsregister en onder voorlegging van een geldig legitimatiebewijs, ontvangen klanten een toegangspas. Er kan contant of per pinpas worden betaald.

Trends & Trade is iedere zondag open van 11.00 tot 17.00 uur, op maandag en dinsdag van 08.00 tot 21.00 uur en op woensdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Het groothandelscentrum is gesloten op 25, 26 en 30 december.

Deel: ' Topjaar voor Trends & Trade Venlo '
Lees ook