Topkok actief in uniek voedingsonderzoek


Eric van Veluwen kookt voor wetenschappelijke studie Louis Bolk Instituut

Driebergen, 20111005 -- Vanaf oktober 2011 vindt in de regio Utrecht een uniek voedingsonderzoek bij consumenten plaats. Deelnemers krijgen twee weken lang heerlijk en supergezond eten, bereid door topkok Eric van Veluwen: ‘De herfst is een prachtig eetseizoen!’ Het Louis Bolk Instituut wil onderzoeken of gezond eten een gezondheidsbevorderend effect heeft op welvaartsklachten als een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen twee weken lang gratis smakelijke en gezonde maaltijden en snacks thuisbezorgd. Deze maaltijden worden bereid door topkok Eric van Veluwen. De deelnemers worden begeleid door artsen en diëtisten en worden in die twee weken regelmatig getest. ”In de herfst is het zo gemakkelijk om lekker en gezond te eten”, zegt Eric van Veluwen. “Samen met een diëtiste heb ik het menu samengesteld met mooie seizoensproducten als paddenstoelen, noten, pompoen, peer en appel. Dat wordt genieten!” Eric moet zorgen dat de deelnemers hun eten aan huis krijgen bezorgd, en dat wordt een kluif. “Het is een uitdaging die ik graag aanga. Wat is tenslotte mooier dan dat de deelnemers ontdekken dat gezonde producten lekker zijn, in ieder seizoen weer anders zijn en in hun eigen streek groeien?” vraagt Eric retorisch.

Ook deelnemen aan de studie? Het Louis Bolk Instituut uit Driebergen zoekt mensen met kenmerken van het metabool syndroom. Daarbij hebben mensen een combinatie van klachten, zoals een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht of een verstoord bloedsuiker. Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen aan het onderzoek, neem dan contact op met het Louis Bolk Instituut, tel 0343-523.860 of mail naar info@louisbolk.nl. U krijgt dan verdere informatie thuisgestuurd.

Over het Louis Bolk Instituut Het Louis Bolk Instituut is een internationale, onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie die dankzij participatief onderzoek en advies oplossingen biedt voor knelpunten in de biologische en duurzame landbouw, voeding en gezondheidszorg. Bij het Louis Bolk Instituut zijn ongeveer 65 werknemers actief. 

Louis Bolk Instituut


Deel: ' Topkok actief in uniek voedingsonderzoek '
Lees ook