Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14 juni 2002

Tornado insider presenteert top 100 meest belovende bedrijven

4 Nederlandse bedrijven in Europa's top 100

Tornado Insider heeft voor de tweede keer de jaarlijkse 'Tornado Insider 100 ' lijst gepresenteerd, met Europa's top 100 van nieuwe private technologische ondernemingen. De lijst, die in detail zal verschijnen in het zomernummer van Tornado Insider magazine in juli, vormt een afspiegeling van de meestbelovende en meest innovatieve nieuwe bedrijven in de Europese IT en biotechnologie sector.

"Dit jaar hebben de bedrijven op de 'Tornado Insider 100' lijst blijk gegeven van hun competentie door creatief, behendig en innovatief te opereren in een uitdagend klimaat," aldus Ron Groen, CEO van TORNADO INSIDER. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze bedrijven in staat zijn van waarde te blijven voor hun klanten, aandeelhouders en de markt." Het uitdagende project om 100 start-up bedrijven te selecteren uit duizenden kandidaten werd aangevoerd door Tornado Insider's onderzoeksafdeling, in samenwerking met insiders uit de industrie, high tech analisten en sector- en regionale specialisten. Bedrijven uit Ierland tot IJsland, actief op alle gebieden van technische expertise - van nanotechnologie tot fabelachtige chips -werden geselecteerd op de volgende criteria:


- Het ontwikkelen van innovatieve technieken die veelbelovende nieuwe standaards kunnen opleveren.

- Het introduceren van een groot nieuw publiek.
- Het leveren van een sleutelonderdeel van de ICT infrastructuur.
- Verantwoordelijk zijn voor een significant klantenbestand.
- De potentie hebben om een wereldwijd merk of standaard te vestigen.
- Een grote markt kunnen beïnvloeden.

- Het verkrijgen van een significant bedrag aan fondsen.
- Van grote waarde zijn voor een toekomstige IPO.
De bedrijven die dit jaar op de lijst staan moesten kunnen aantonen dat zij producten hebben verkocht die overeenkomen met hun marketingbeloftes. De lijst herbergt ook bedrijven die in staat gebleken zijn om het hoofd boven water te houden door hun fondsen zo effectief mogelijk in te zetten. Kenmerkend voor de tegenwoordige "follow the money' zijn biotechnologie en Israël opgenomen inde lijst. De 'Tornado Insider 100' selectie criteria waren gunstig voor bedrijven die duidelijk hebben aangetoond dat de technologie die zij vandaag de dag marktrijp maken, van invloed zullen zijn op de dag van morgen.
"Deze bedrijven vormen de crème de la crème van Europa," aldus Timothy Weeks, Tornado Insider's Senior Research Analist. "Het feit dat zij niet alleen overleven, maar ook groeien in een neergaande markt maakt hun verdiensten des te waardevoller."
Met in het achterhoofd het doel om een nieuwe technische standaard voor Europa te vestigen is de 'Tornado Insider 100' opgedeeld naar het vermogen de bedrijven hebben getoond om aan de selectiecriteria te voldoen. De lijst is niet numeriek gerangschikt maar verdeeld in een top 10, een volgende groep van 15 bedrijven en daarna de overige 75.

In de Tornado Top 100 zijn 4 Nederlandse bedrijven en een Belgische opgenomen. Dit zijn Mapper Lithography, OTB-Group en ThreeFive Photonics in de sector Technology, Tridon in de sector Software en het Belgische Galapagos Genomics in de sector Biotech.
Gedurende de Upstart Europe 2002 conferentie in Noordwijk (23-25 juni), tijdens de ochtendsessie op 24 juni zal een selectie van 10 CEO's uit de top 25 van de bedrijven zichzelf presenteren om hun bedrijf en business te promoten voor een jury bestaande uit vertegenwoordigers van PriceWaterhouseCooper's en de Silicon Valley Bank. Prijzen voor "Winning Finance", "Winning Technology" en "Overall Winner" zullen 's avonds tijden het galadiner worden bekengemaakt.

Tornado Insider Top 100

Am-BEO, ASK, Cambridge Broadband, Cytos Biotechnology, Digital Bridges, Morphochem, Power Dsine, Schema, Swe-Dish, Voxar, Affibody, Axxom Software, Codetoys, CSR, Hybrigenics, Intercell Biotech, Mellanox, Nanogate, NeuroNova, Norwood Systems, Ntera, RiboTargets, Tridion, Vivastar, Whale Communications, 4DigitalBooks, Abaxx, Absia, Akumiittii, Altitude, Appgate, Astex, Technology, Atrica, Axovan, Bioxell, buongiorno, Business Layers, Cambridge Positioning Systems, Celoxica, Cognitens, Columbitech, CRF Box, Data Discoveries, End2End Holdings, Enition, epigenomics, Esual, Exi Telecoms, Flytxt, Galapagos Genomics, Graffinity, Gyros, Highdeal, Identify Software, Imerge, Impress Software, Infinite Data Storage, Intense Photonics, Jerini, Kalido, LEA, Macalla Software, Mapper, Lithography, MicroEmissive Displays, Mobeon, Mobipay, More Magic,, Software, Network 365, Newron Pharmaceuticals, OD2, Open Business, Exchange, Openet Telecom, Opera Software, OTB-Group, Oxonica, Peperoni, Mobile & Internet Software, Physical Networks, Plastic Logic, Pogo, Technology, Radioscape, Red-M, Scopus Network Technologies, Sendo, Siroyan, Solid Information Technology, Sophos, Southampton Photonics, Spektra Systems, Spirea, Suse, Systemonic, Telisma, Terahertz Photonics, ThreeFive Photonics, UbiNetics, Venation, Visual Wireless, VPI Systems, Xemics, Z-Slide

Tornado Insider

Tornado Insider werd in 1998 opgericht, het eerste mediabedrijf dat ondersteuning bood aan de nieuwe pan-Europese technologie industrie, door ondernemers, investeerders, service providers en andere participanten te voorzien van alle relevante informatie, nodig om met succes te kunnen opereren in Europa's high tech economie. Door een platform te bieden aan alle relevante spelers binnen de industriële en geografische grenzen en door middel van een uitgebreide mix van nieuws, analyses, onderzoek en conferenties speelt Tornado Insider een vitale rol wanneer het gaat om het helpen van Europa's ondernemers en investeerders bij het ontwikkelen van grote bedrijven.
Tornado Insider voorziet de industriële analisten uit de gehele wereld van een Europese visie op de technologische industrie in Europa door middel van onderzoek, artikelen en evenementen.

Deel: ' Tornado insider presenteert top 100 meest belovende bedrijven '
Lees ook