AutoRai

4-9-2001

Toyota presenteert vernieuwde Corolla

Toyota introduceert op de komende internationale autotentoonstelling in Frankfurt de nieuwe Corolla voor Europa. Doelstelling is om vanaf 2005 jaarlijks 800.000 exemplaren van dit model in Europa af te zetten.

De nieuwe Corolla zal in vier carrosserievarianten gelanceerd worden: als driedeurs, vijfdeurs hatchback, Wagon en voor de eerste keer ook als MPV, die Toyota Corolla Verso gaat heten.

Het sportieve hoogtepunt binnen de Corolla-reeks is de hatchback T-sport, die voorzien is van de laatste versie van de Celica T-Sport-motor met 141 kW / 192 pk. Deze auto beschikt over een sportief afgesteld onderstel, een zesversnellingsbak en een sportief interieur.

Voor de nieuwe Corolla is er keus uit twee common rail dieselmotoren en vier benzinemotoren met VVT-i techniek (intelligente variabele kleptiming). De benzinemotoren zullen als 1.4 (71 kW / 97 pk), 1.6 (81 kW / 110 pk) en 1.8 (99 kW / 135 pk) leverbaar worden. Aan de top van het gamma staat de T-Sport, die voorzien is van een 1.8 VVTL-i motor (Variabele Valve Timing & Lift Intelligent).

De D4-D common rail dieselmotoren worden beschikbaar als twee 2.0 liter versies met een vermogen van respectievelijk 66 kW / 90 pk en 81 kW / 110 pk (met intercooler). De nieuwste generatie Toyota Corolla beleeft zijn debuut tijdens de IAA in Frankfurt. De verkoop in Nederland gaat begin 2002 van start. Prijzen zijn nog niet bekend.

Deel: ' Toyota presenteert vernieuwde Corolla '
Lees ook