AutoRai

13-2-2003

Toyota Yaris nummer 1 in TÛV Report 2003

De Toyota Yaris is onlangs winnaar geworden in het TÛV Report 2003 in de categorie 1 tot en met 3 jaar. Het TÛV onderzoek bestudeert jaarlijks hoeveel mankementen verschillende modellen vertonen die in Duitsland op de markt zijn, verdeeld over 5 leeftijdscategorieën.

Toyota is steevast topscoorder als het om zo min mogelijk mankementen gaat. Het is voor het eerst dat de populaire Toyota Yaris in het onderzoek is opgenomen, omdat een auto minimaal drie jaar op de markt moet zijn.

In de categorie van 1 tot en met 3 jaar scoren nog meer Toyota-modellen goed. Zo staan op een gedeelde nummer 3 de Toyota Corolla en de Toyota Picnic en op de 5e plaats de Toyota Avensis.

In de categorie van 3 tot en met 5 jaar staat de Toyota Picnic op een gedeelde eerste plaats. Op nummer 3 staat de Toyota Starlet. Ook in daaropvolgende categorieën komen veel Toyotas voor in de topposities.

De Toyota Yaris - die overigens onlangs is vernieuwd - werd in 2002 ook al winnaar in de categorie Small Cars bij het klantentevredenheidsonderzoek van J.D. Power & Associates in zowel Groot-Brittannië als Duitsland.

Zoekwoorden:

Deel: ' Toyota Yaris nummer 1 in TÛV Report 2003 '
Lees ook