TNT Post Groep

TPG benoemt twee nieuwe leden Raad van Bestuur

TPG benoemt twee nieuwe leden Raad van Bestuur

Ad Scheepbouwer, Chief Executive Officer en Voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT Post Groep N.V. (TPG) heeft vandaag bekend gemaakt dat de Raad van Commissarissen twee nieuwe leden in de Raad van Bestuur heeft benoemd. Mr. Alan Jones, 52, is benoemd tot Executive Vice President Express en Mr. Roberto Rossi, 55, is benoemd tot Executive Vice President Logistics.

Beide managers hebben een gedegen track record in respectievelijk express en logistiek. Naast de specialistische kennis en managementkwaliteiten die zij meebrengen in de Raad van Bestuur, versterken zij met hun internationale ervaring de focus van TPG op de wereldmarkt aldus Scheepbouwer.

Alan Jones wordt verantwoordelijk voor alle express-activiteiten van TPG, met uitzondering van Azië en Australië. Alan Jones is geboren in het Verenigd Koninkrijk waar hij tevens zijn opleiding heeft genoten. Zijn laatste functie bij TPG was Managing Director voor Express en Logistiek in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij trad in juli 1980 in dienst van TNT waar hij verschillende managementfuncties bekleedde. In 1984 werd hij tot Managing Director benoemd. Onder zijn leiding groeide de Britse vestiging uit tot een marktleider in diverse delen van de express-markt en kreeg TNT verschillende kwaliteitsprijzen, waaronder de European Quality Award 1998.

Roberto Rossi wordt verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten van TPG, met uitzondering van Azië en Australië. Roberto Rossi is geboren in Italië waar hij tevens zijn opleiding heeft genoten. Zijn laatste functie bij TPG was Managing Director van de business unit Zuid-Europa, die met name de activiteiten in Italië en Spanje omvat. Hij trad in september 1991 in dienst van TNT en bekleedde diverse managementfuncties in express en logistiek in Italië. In 1994 ontwikkelde Rossi in Zuid-Europa verschillende strategische logistieke activiteiten en vestigde TNT hiermee als een marktleider op de logistieke markt in de regio. TNT verzorgt nu de collectie, opslag, verpakking en distributie voor een aantal vooraanstaande automobielfabrikanten in Italië en wereldwijd.

Naast de twee nieuw benoemde leden bestaat de Raad van Bestuur van TPG uit Ad Scheepbouwer, Chief Executive Officer en Voorzitter van de Raad van Bestuur; Peter Bakker, Chief Financial Officer; Bert van Doorn, Executive Vice President Post; en Carel Paauwe, Executive Vice President Strategie en Business Development met een extra focus en verantwoordelijkheid voor de activiteiten van TPG in Azië en Australië.

Alan Jones en Roberto Rossi treden per 1 juli toe tot de Raad van Bestuur en zullen kantoor houden op het hoofdkantoor van TPG in Amsterdam. Ten aanzien van de benoemingen gelden nog enkele statutaire eisen.

22 juni 1999

Deel: ' TPG benoemt twee nieuwe leden Raad van Bestuur '
Lees ook