TNT Post Groep NV

TPG en Vakorganisaties bereiken akkoord over nieuwe CAO

7 juni 2002

TPG en de onderhandelaars van vakorganisaties ABVAKABO FNV, BVPP, CFO/CNV en vhp TPG & KPN hebben een akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor werknemers van TPG in Nederland.

De CAO heeft een looptijd van 12 maanden en zal van 1 mei 2002 tot 1 mei 2003 duren. De salarissen worden per 1 juni 2002 met 3,5 procent verhoogd. Daarnaast wordt de winstuitkering over 2002 éénmalig verhoogd met 1 procent, waarmee de totale winstuitkering op 4 procent komt. Bovendien is een extra eenmalige uitkering overeengekomen van 0,3 procent met een minimum van 64 (deeltijdwerkers naar rato van omvang dienstbetrekking).

Er zijn verder afspraken gemaakt over onder meer verhoging van het budget voor kinderopvang en het pensioengevend maken van de maandelijkse toeslag bij functiecontracten.

De overeengekomen verbetering van arbeidsvoorwaarden geldt voor de circa 65.000 medewerkers van TPG Post (inclusief de zaterdagbestellers) en TNT in Nederland, evenals voor het hoofdkantoor van TPG.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express- en logistieke diensten. TPG N.V. heeft ruim 141.000 medewerkers in 59 landen en is in meer dan 200 landen actief. De onderneming boekte in 2001 een omzet van EUR 11,2 miljard. De inkomsten zijn gedurende het eerste kwartaal van 2002 met 8,5% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

Deel: ' TPG en Vakorganisaties bereiken akkoord over nieuwe CAO '
Lees ook