TNT Post Groep

TPG koopt Tecnologistica
TPG versterkt haar logistieke organisatie in Europa

TNT Post Groep N.V. (TPG) heeft voor ITL 145 miljard (NLG 165 miljoen) 100% van de aandelen van Nuova Tecno S.p.A. aangekocht, en daarmee Tecnologistica overgenomen. Tecnologistica, dat haar hoofdkantoor in Milaan heeft, is een belangrijke speler op de logistieke markt in Italië, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zweden en de Benelux. Door haar uitgebreide netwerk in Europa en haar hoog opgeleid en specialistisch personeel vormt Tecnologistica een uitstekende aanvulling op de logistieke activiteiten van TPG in Europa, die wereldwijd onder de merknaam TNT worden uitgevoerd.

De bundeling van krachten van de twee bedrijven betekent voor TNT een versterking van haar positie, waardoor zij haar klanten overal in Europa volledig geïntegreerde "multi country" en grensoverschrijdende oplossingen kan bieden. Daarnaast biedt de acquisitie van Tecnologistica nieuwe commerciële mogelijkheden in Italië, Frankrijk, Spanje en de Benelux, en kunnen TNT en haar klanten profiteren van het gespecialiseerde personeel en de diensten van Tecnologistica.

TECNOLOGISTICA

In 1997 bedroeg de totale opbrengst van Tecnologistica ITL 645 miljard (NLG 734 miljoen). Het personeel van het bedrijf, in totaal 1.800 mensen, levert diensten aan ongeveer 200 klanten in bedrijfstakken als de automobielsector, de bandenindustrie, de elektronica, de duurzame consumptiegoederen, uitgeversmaatschappijen, de kleinhandel en de textielindustrie. Naast de primaire logistieke transport- en opslagdiensten biedt Tecnologistica diverse diensten met toegevoegde waarde, zoals orderverwerking, productie-ondersteuning, voorraadbeheer en administratie van afhaalopdrachten en retourzendingen.

Tecnologistica, dat in 1992 werd opgericht, opereert met 89 warehouses in Europa, waarvan er zich 71 in Italië bevinden, zeven in Duitsland, acht in Frankrijk, en de rest in Spanje en de Benelux. Het bedrijf beschikt tevens over 68 overslagpunten, verspreid over Europa. De heer Walter Lugli (52), algemeen directeur van Tecnologistica en een gezaghebbende figuur op de Italiaanse logistieke markt, behoudt de leiding over het bedrijf. Het hoofdkantoor van het bedrijf blijft tevens in Milaan gevestigd.
AANVULLENDE INFORMATIE

De acquisitie zal naar verwachting geen invloed hebben op het netto resultaat over 1999 en zal een positief effect hebben op het netto resultaat van TPG in de toekomst.

De Merger Task Force van de Europese Commissie zal van de acquisitie op de hoogte worden gesteld.

TPG is met haar merken PTT Post en TNT wereldwijd aanbieder van post, express en logistieke diensten. In het kader van de logistieke diensten die het bedrijf wereldwijd via TNT levert, beschikt TPG over 85 magazijnen, die in totaal een oppervlak van ongeveer 1.309.500 m2 bestrijken.

TPG heeft ruim 100.000 medewerkers in 55 landen en is aktief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 1997 NLG 15,267 miljard. Hiervan kwamen NLG 1,971 miljard voor rekening van het logistieke deel van het bedrijf.
TPG is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

26 februari 1999

Deel: ' TPG koopt Tecnologistica '
Lees ook