Provincie Zuid-Holland

Persbericht

4-06-2002
emissie zevende Verrassingspostzegel 2002, Zuid-Holland

TPG Post geeft speciale Provinciepostzegels Zuid-Holland uit:

'Aan schoonheid zo rijk'

De heer J. Franssen, Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, ontving vandaag op het Provinciehuis in Den Haag het eerste velletje unieke Provinciepostzegels van Zuid-Holland uit handen van de heer drs. A. Klene, lid Directie TPG Post.

"Zuid-Holland: een bedrijvige, veelzijdige provincie, met een variatie in landschappen, met 3,4 miljoen mensen in regio's, steden en dorpen, met 135.000 bedrijfsvestigingen. Dit alles onder één vlag de wereld in, op een postzegel, gewijd aan Zuid-Holland. Een mooie gedachte, die nu tot uitvoering komt," aldus de heer Franssen.

Zuid-Holland is als zevende aan de beurt met een eigen velletje Provinciepostzegels. De titel van het velletje is 'Aan schoonheid zo rijk'. De speciale Provinciepostzegels behoren tot de unieke serie van twaalf Verrassingspostzegels die TPG Post dit jaar uitgeeft. In een tijd waarin veel aandacht is voor de eenwording van Europa wil TPG Post met deze bijzondere serie graag aandacht schenken aan de regionale diversiteit, cultuur en identiteit in Nederland. Aan iedere provincie wordt dan ook sinds 12 maart een speciaal postzegelvelletje met twaalf postzegels gewijd. Dit is nog nooit in Nederland gebeurd.

Provinciepostzegels snel uitverkocht
De Provinciepostzegels zijn een zeer groot succes. Inmiddels zijn alle Provinciepostzegelvelletjes, ook die nog worden uitgegeven, uitverkocht bij het postorderbedrijf Collect Club in Groningen. Liefhebbers hebben deze nu al besteld. Gelukkig zijn de Provinciepostzegelvelletjes nog wel bij de postkantoren (alleen in de desbetreffende provincie) en bij de speciale Provincie Postzegel Promotietruck verkrijgbaar, maar ook daar geldt op=op. Ook bij deze verkooppunten blijken de postzegels zeer geliefd. Van de Provinciepostzegels Groningen (emissie 21 mei), was bijvoorbeeld na drie dagen verkoop bij de postkantoren al bijna de helft van de voorraad uitverkocht. En ook bij de promotietruck gaan de postzegels hard. De eerste vijf Provinciepostzegels (tot en met Noord-Brabant) zijn ook hier niet meer verkrijgbaar.

Ontwerp Provinciepostzegel Zuid-Holland
Ontwerpbureau Vandejong uit Amsterdam is, in samenwerking met Van GOG-ontwerpers, verantwoordelijk voor het ontwerp van de postzegel en het velletje. Het ontwerp van de Provinciepostzegel is gebaseerd op de provincievlag van Zuid-Holland. De blauwe en gele kleurbanen en de leeuw zijn echter niet alleen vormgegeven in kleuren. Ze zijn namelijk typografisch opgebouwd uit delen van de tekst van het Zuid-Hollandse provincievolkslied. Op deze manier zijn twee kenmerkende elementen van de provincie gecombineerd tot een postzegelontwerp. Het postzegelvelletje is verpakt in een gratis postzegelmapje. Hierin is interessante informatie over de provincie Zuid-Holland en de volledige tekst van het provincievolkslied weergegeven. In het velletje van twaalf postzegels zijn tevens zes sluitzegels opgenomen waarop typische Zuid-Hollandse elementen in beeld zijn gebracht zoals de schrijfster Anna Blaman, de dwergmuis, de Bollenvelden, Delfts Blauw, de Hollandse Nieuwe en de Nieuwjaarsduik.

Beperkte oplage en verkrijgbaarheid
De Provinciepostzegels van Zuid-Holland zijn vanaf vandaag in een beperkte oplage verkrijgbaar, alleen bij de postkantoren in Zuid-Holland en bij de speciale Provincie Postzegel Promotietruck die vanaf vandaag twee weken door de provincie rijdt.

In de promotietruck worden naast de Provinciepostzegels, typische provincieproducten verkocht, die niet op het postkantoor te koop zijn. Bovendien ontvangt men alleen bij aankoop van een velletje Provinciepostzegels in de promotietruck, een gratis toegangsbewijs voor de internationale postzegelbeurs AMPHILEX 2002.

Locatieschema Provincie Postzegel Promotietruck De komende twee weken staat de Provincie Postzegel Promotietruck van 10.00 - 17.00 uur op de volgende locaties:

Woensdag 5 juni Spuiplein, Den Haag
Donderdag 6 juni Beestenmarkt, Leiden
Vrijdag 7 juni Binnenrotte, Rotterdam
Zaterdag 8 juni Grote Markt, Gorinchem
Dinsdag 11 juni Parkeerterrein gemeentehuis, Capelle a/d IJssel Woensdag 12 juni Markt, Delft
Donderdag 13 juni Thorbeckeplein, Alphen aan den Rijn Vrijdag 14 juni Winkelcentrum Bloemendaal, Gouda Zaterdag 15 en
zondag 16 juni Boulevard, Scheveningen

Vanaf 18 juni bevindt de Provincie Postzeel Promotietruck zich in de provincie Utrecht.De volgende emissiedata zijn: 18 juni Utrecht, 2 juli Limburg, 16 juli Overijssel, 30 juli Zeeland, 13 augustus Flevoland en 30 augustus emissie van een velletje met alle provinciepostzegels op AMPHILEX

AMPHILEX 2002
Dit is de grote internationale postzegelbeurs die TPG Post samen met de Stichting Filatelie organiseert van 30 augustus tot en met 3 september 2002 in de RAI te Amsterdam. Aanleiding voor dit evenement is het 150-jarig bestaan van postzegels in Nederland dit jaar. Rode draad van deze beurs is 'Nederland als handelsland in het heden en verleden' met als speerpunten de VOC en het vervoer van post door de eeuwen heen. Meer informatie over het programma, achtergrondinformatie en actualiteiten op: www.amphilex.nl. Op deze beurs wordt verschijnt het dertiende en tevens laatste velletje Provinciepostzegels, waarin de 12 verschillende Provinciepostzegels zijn opgenomen.

De Verrassingspostzegels
Sinds zes jaar geeft TPG Post Verrassingspostzegels uit. De eerste Verrassingspostzegel werd op 21 januari 1997 uitgegeven. Elk jaar hebben de postzegels een speciaal thema en een bijzonder ontwerp. Eerder verschenen al de Kraspostzegel (1997), de Creatiefpostzegel (1998), de I Love Stamps-postzegel (1999), de Doe Maar-postzegel (2000) en de Zilveren Postzegel (2001).

Noot aan de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over de Provinciepostzegel Zuid-Holland: Daphne Andriesse, Mediavoorlichting TPG Tel: 020 500 6224 E-mail: daphne.andriesse@tntpost.com. Voor vragen over de provincie Zuid-Holland kunt u contact opnemen met Joop Distelbrink, afdeling Communicatie, Provincie Zuid-Holland, tel. 070 - 441 65 17. 2002

Deel: ' TPG Post geeft speciale Provinciepostzegels Zuid-Holland uit '
Lees ook