Provincie Overijssel

TPG Post geeft unieke provinciepostzegel van Overijssel uit

Gedeputeerde J.G Kristen van de provincie Overijssel neemt op dinsdag 16 juli het eerste rijtje van de speciale Provinciepostzegel in ontvangst uit handen van de heer H.M Koostra, lid van de Directie TPG Post. De uitreiking van deze provinciepostzegel vindt om 16.00 uur plaats in het provinciehuis in Zwolle.

De provincie Overijssel is de tiende provincie waaraan een postzegeluitgifte is gewijd. Het ontwerp van de postzegel is gebaseerd op de provincievlag, waarin niet alleen de kleuren van de provincie zijn opgenomen maar ook tekst uit het volkslied van Overijssel. De provinciepostzegel heeft dan ook als toepasselijke titel 'Waar de Dinkelgolfjes fonk'len'.

In het velletje van twaalf postzegels zijn ook zes sluitzegels opgenomen. Hierop zijn bekende aspecten van de provincie te zien, zoals een bekend persoon, een typisch gerecht of een fraai landschap. Voor Overijssel zijn dit de kunstschilder Theo Wolvekamp, de otter, de Holterberg, de Sassenpoort, knieperties en het klootschieten. Het ontwerp van de postzegel is gemaakt door Vandejong uit Amsterdam.

De postzegels zijn alleen verkrijgbaar bij de postkantoren en postagentschappen in Overijssel en de postzegelpromotietruck. Deze truck rijdt twee weken lang door de provincie Overijssel en komt tussen 10.00 en 17.00 uur op de volgende locaties:

Woensdag 17 juli

Zwolle, Broerenkerkplein

Donderdag 18 juli

Raalte, Grote Markt

Vrijdag 19 juli

Almelo, Koornmarkt

Dinsdag 23 juli

Oldenzaal, St.Plechelmusplein

Woensdag 24 juli

Hengelo, Brink

Donderdag 25 juli

Deventer, Brink

Vrijdag 26 juli

Enschede, Van Heekplein

Zaterdag 27 juli

Ommen, Parkeerterrein aan de Markt

Bron: Petra Timmer , telefoon 038 425 23 18


© 11-07-2002 Provincie Overijssel

Zoekwoorden:

Deel: ' TPG Post geeft unieke provinciepostzegel van Overijssel uit '
Lees ook