TNT Post Groep NV

TPG Post geeft vijf speciale Efteling-postzegels uit

14 mei 2002

Op 14 mei heeft in de Efteling een bijzondere en spectaculaire presentatie van vijf nieuwe Efteling-postzegels plaatsgevonden. Ontwerper Robert-Jaap Jansen van de Efteling heeft deze nieuwe zegels ontworpen en nam, uit handen van Herna Verhagen, Directeur Consumentenmarkt TPG Post, het eerste postzegelboekje in ontvangst. Vervolgens toverde Pardoes n van de zegels tevoorschijn en plakte deze samen met de ontwerper op een felicitatiekaart gericht aan Langnek. TPG Post brengt deze zegels uit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Efteling.

Op de postzegels zijn vijf van de meest bekende figuren afgebeeld. Langnek, Pardoes, het droomvluchtelfje, Kleine Boodschap en Holle Bolle Gijs. Op het postzegelboekje zijn enkele markante uitspraken van deze Efteling-bewoners weergegeven, zoals 'Daar raak ik nooit en nooit uitgekeken' van Langnek en 'Papier hierDank u wel', van Holle Bolle Gijs.

De postzegels zijn echte portretten van de Efteling-bewoners. De twinkels, die onderdeel zijn van het ontwerp van de zegels, zorgen voor een extra feestelijke sfeer. De sprookjesachtige Efteling-postzegels zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Efteling, alle Postkantoren, Collect Club in Groningen en via www.postshop.nl. Het postzegelboekje bestaat uit vijf verschillende postzegels, die elk een frankeerwaarde van 0,39 hebben.

De postzegels zijn ontworpen door Robert-Jaap Jansen uit Vught. Als kind was hij al gefascineerd door de sprookjeswereld van de Efteling. In 1992 studeerde hij af aan de Kunstacademie te Utrecht. Sindsdien is hij als grafisch ontwerper in dienst van de Efteling en is hij verantwoordelijk voor de grafische vormgeving en nauw betrokken bij het ontwerp van attracties, winkels en restaurants. De typografie van de postzegel is afgeleid van het lettertype dat destijds door Anton Pieck is ontworpen; het euroteken is gebaseerd op de E uit het jubileum-logo van de Efteling.

Koninklijke TPG Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent. TPG heeft meer dan 141.000 werknemers in 59 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 11,2 miljard. In het eerste kwartaal van 2002 nam de omzet met 8,5% toe. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

Deel: ' TPG Post geeft vijf speciale Efteling-postzegels uit '
Lees ook